mendix microservices

Blijf vooroplopen met low-code en Mendix microservices

Organisaties willen en moeten continu digitaliseren. Een systeemvernieuwing hier, een nieuwe koppeling daar. Daar komt een hoop bij kijken en het kost veel tijd, en geld. Maar je ontkomt er niet aan als je je concurrentie voor wilt blijven. Heb je al eens stilgestaan bij hoe low-code platforms zoals Mendix het je makkelijker kunnen maken en hoe microservices je een stap verder brengen? In deze blog vertellen we je hier meer over.

Wat drijft de toekomst van softwareontwikkeling?

Als organisatie zijn snelle, flexibele en schaalbare systemen de sleutel tot groei en innovatie. Deze systemen moeten ontwikkeld worden en dat is vaak waar het lastig wordt. Want nieuwe systemen bouwen kost enorm veel tijd, geld en mankracht.
Maar stel je eens een wereld voor waarin de creatie van software net zo eenvoudig is als het bouwen met LEGO-blokjes. Dat is waar we naartoe gaan, en sneller dan je denkt.

Met low-code kun je dus relatief eenvoudig applicaties bouwen. Dit zorgt voor flexibiliteit en efficiëntie. Je kunt hiermee namelijk tot wel 10 keer sneller software ontwikkelen dan wanneer je een traditionele ontwikkelingsmethode als Java gebruikt.

Waarom is Mendix de voorloper in de low-code ruimte?

Mendix is een van de grootste low-code platforms. Maar waarom is Mendix dé keuze als het gaat om low-code en zijn wij ook een groot voorstander? Sinds 2005 heeft Mendix zichzelf bewezen als een pionier, voortdurend innoverend en aanpassend aan veranderende technologieën. Mendix zorgt voor naadloze integraties, schaalbaarheid en helpt je business en IT te versnellen.

Tip: lees ook onze cases!

Zelfs vooraanstaande marktonderzoeksbureaus zoals Gartner beamen Mendix’s belangrijke rol. Het low-code platform maakt het bouwen van apps kinderspel, zonder dat je elk detail van de code hoeft te kennen. Zo kun je krachtige software creëren zonder diep in de code te duiken.

Mendix Microservices ontrafeld

Mendix werkt met Mendix Microservices. Dit zijn kleine, onafhankelijke diensten die samen een groter softwaregeheel vormen. Elk van deze diensten doet één ding en doet dat goed. Stel je een orkest voor: elk instrument (microservice) speelt zijn eigen deel, maar samen creëren ze harmonie (je softwareoplossing).

Mendix maakt het integreren van deze microservices eenvoudig. Dus in plaats van te worstelen met hoe elk instrument zijn deel speelt, biedt Mendix een dirigent die ervoor zorgt dat alles soepel en in harmonie werkt.

Voor organisaties betekent dit een ongekende schaalbaarheid en flexibiliteit. Moet je een deel van je software bijwerken? Dan update je ‘gewoon’ de betreffende microservice zonder de rest te verstoren. Dit vertaalt zich in snellere updates, minder downtime en – uiteindelijk – gelukkigere klanten.

Ben jij voorbereid op de toekomst?

De combinatie van Mendix en Microservices zorgt ervoor dat jouw organisatie zich snel kan aanpassen. Wil je Mendix inzetten voor jouw organisatie? Wij kunnen je helpen! Met onze App Factory maken we binnen no-time een complete applicatie voor je. Of wil je liever low-code advies of trainingen? Ook dat is mogelijk. We kunnen zelfs een professional bij jou als interim manager aan het werk laten gaan, om te zorgen dat jouw organisatie helemaal up-to-speed is met Mendix en haar Microservices.

Met Mendix Microservices ga jij mee met de toekomst

Met low-code Mendix Microservices zorg je voor een stroomversnelling van jouw business en IT. Ben je er klaar voor? Als je je afvraagt hoe je deze technologieën kunt integreren in jouw strategieën, dan is nu het moment om in actie te komen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken!

Lees ook

Low-code apps ontwikkelen met AI

Low-code apps ontwikkelen met AI

In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

× WhatsApp