low-code wie heeft er baat bij

Low-code binnen organisaties – wie heeft er baat bij? 

Heeft jouw organisatie een complexe infrastructuur en denk je dat het eenvoudiger en efficiënter kan? Dan kan low-code de oplossing zijn. Low-code is namelijk de nieuwste trend voor organisaties die deze problemen willen oplossen én tijd en geld willen besparen! Met low-code zorg je namelijk eenvoudig en flexibel dat de verschillende systemen naadloos met elkaar samenwerken. Maar voor wie is low-code interessant binnen organisaties?

“Low code is een nieuwe, visuele manier van softwareontwikkeling.”

Bovendien kun je dit 10 keer sneller doen dan wanneer je aan de slag gaat met traditionele ontwikkelingsmethoden. In een van onze andere blogs ‘wat is low-code’ lees je er alles over!”

Publieke organisaties en grotere MKB organisaties

Bij ChangeMakers zien wij twee soorten organisaties die baat hebben bij low-code applicaties. Enerzijds zijn dit overheidsinstanties, anderzijds zijn dit de grotere MKB’ers.

Veel overheidsinstanties hebben namelijk plichten naar hun burgers. Om daaraan te voldoen, is het gebruik van verschillende softwaretoepassingen essentieel. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een toepassing als DigiD, dat is gekoppeld aan tal van administratieve en ondersteunende processen. Lees hier meer over low-code bij overheidsorganisaties.

Ook MKB-organisaties hebben dus vaak een complexe IT-infrastructuur. Zo heb je al snel allerlei interne en externe processen en afdelingen bij elkaar. Die ook nog eens hun eigen systemen hebben, die allemaal met elkaar moeten samenwerken om een efficiënte manier van werken te garanderen.

Lees tip! Realisatiekracht vergroten met low-code.

Wie heeft binnen jouw organisatie voordeel aan low-code?

De IT-afdeling

In de praktijk is de IT-afdeling vaak onderbezet. Er is een groot personeelstekort, en het personeel dat er wel werkt houdt zich bezig met bugfixes, security en (software)onderhoud. In tegenstelling tot traditionele vorm van softwareontwikkeling kan je met low-code razendsnel applicaties ontwikkelen door de eenvoudige visuele weergave.

Je kunt een programma eenmalig maken en deze kun je vervolgens voor meerdere systemen gebruiken. Ook elimineer je het maken van menselijke fouten in tekstuele code en is er een verminderde onderhoudstijd. De leveranciers van de platforms van low-code werken namelijk voortdurend hun software bij. Zo hoeft jouw IT-afdeling zich daar niet meer druk om te maken! Bovendien hoeven de mensen op jouw IT-afdeling niet allemaal meer technische vaardigheden te hebben. Low-code is namelijk ontzettend toegankelijk en eenvoudig te gebruiken.

Het personeel

Ook voor het personeel is low-code ideaal. Door het grote aantal beschikbare toepassingen worden processen ontzettend makkelijk gedigitaliseerd. Personeel heeft vaak te maken met verschillende SaaS-oplossingen (Software as a Service). Denk maar aan software om planningen te maken, to-do lijsten te maken en bijvoorbeeld salarissen in te noteren om te zorgen dat medewerkers op tijd worden uitbetaald.

Het is voor het personeel ontzettend handig, als dit soort systemen met elkaar kunnen samenwerken. En dat het invoeren van gegevens in deze systemen snel kan gebeuren zodat zij meer tijd hebben voor andere belangrijke zaken. Dat kan allemaal met low-code.

De managers

Low-code verhoogt daarnaast de betrokkenheid van jouw managers bij de ontwikkeling van toepassingen. Eventuele veranderingen kunnen namelijk real-time worden gemaakt waardoor er ook meer controle is. Ook niet onbelangrijk voor jouw managers: er is een kortere time-to-market omdat low-code ontzettend snel werkt zonder dat het af doet aan de kwaliteit. Dit is natuurlijk altijd goed voor de organisatie doelstellingen.

De managers hebben ook de mogelijkheid om snel een MVP (Minimum Viable Product) te maken en de toepassing op te schalen op basis van markt- en gebruikersfeedback.

De hele organisatie

Voor jouw hele organisatie zorgt low-code voor lagere kosten voor ontwikkeling, onderhoud en bijwerken van toepassingen. Dat is natuurlijk super aantrekkelijk. Omdat met low-code alles ontzettend snel te realiseren is, heb je ook te maken met een groot voordeel. Je kunt hierdoor namelijk rekenen op een kortere terugverdientijd voor uitgaven aan applicaties.

Je organisatie geniet met low-code van meer automatisering en innovatie. De low-code applicaties maken namelijk vernieuwing van processen, procedures en informatiesystemen mogelijk. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een verhoogde productiviteit en verminderde risico’s.

Dus wie kan low-code gebruiken?

Low-code zorgt ervoor dat je zowel als ‘gewone’ zakelijke gebruiker maar ook als professionele ontwikkelaar de technieken kunt gebruiken. Voor iedereen binnen een organisatie is low-code bovendien een oplossing om efficiënter te kunnen werken. Of je nu op de IT-afdeling werkt, HR-personeel bent of manager bent. Iedereen heeft baat bij low-code. Ben je benieuwd hoe low-code jouw IT kan versnellen? Low code is de toekomst voor organisaties die snel en met kwaliteit applicaties willen maken om systemen efficiënt te laten samenwerken. Schakel ChangeMakers in als jouw low code specialist en versnel je IT!

    Lees ook

    Low-code apps ontwikkelen met AI

    Low-code apps ontwikkelen met AI

    In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

    × WhatsApp