Starten met low-code

Starten met low-code

Met low-code is het maken van softwareapplicaties op maat een stuk toegankelijker geworden. Bovendien kun je met low-code applicaties zorgen dat een applicatie voor 100% past bij jouw organisatiebehoeften. Toch kan het zijn dat je nog twijfelt over het starten met low-code. Want hoe doe je dat eigenlijk? Je kunt dan tegen een aantal vraagstukken aan lopen die je er misschien van weerhouden om de stap te zetten. Terwijl het enorm veel voordelen oplevert voor jouw organisatie. In deze blog vertellen we je waar je tegen aan kunt lopen én hoe je echt met low-code kunt starten. Lees snel verder!  

Gebrek aan ruimte en realisatiekracht

Steeds meer organisaties willen groeien, alle bedrijfsprocessen sneller laten verlopen en innoverend blijven. Naast deze wens om te innoveren moet je als organisatie alle dagelijkse processen en werkzaamheden ook onderhouden. Dat werk zorgt er helaas vaak voor dat er onvoldoende ruimte en realisatiekracht is om nieuwe doelen te bereiken. Er is simpelweg geen tijd. Low-code kan je hierbij helpen!

Low-code zorgt dat jouw IT versnelt. Je kunt met low-code namelijk duurzame applicaties ontwikkelen met een 100% fit met jouw organisatie zonder dat jij of je medewerkers veel IT-kennis nodig hebben. Ideaal wanneer jij bijvoorbeeld gebruik maakt van een applicatie die binnenkort een End of life heeft, met meerdere IT-leveranciers werkt of wanneer je onvoldoende IT-capaciteit hebt. Bovendien is het ontwikkelproces van low-code 10 keer sneller dan wanneer je een traditionele ontwikkelingsmethode zou gebruiken. Meer tijd voor dagelijkse werkzaamheden én nieuwe doelen dus.

Meer weten over alle voordelen van low-code? In deze blog vertellen je waarom low-code zo handig is!

Wat maakt de keuze om te starten met low-code dan zo moeilijk?

Al heeft low-code zo veel voordelen, toch kan het starten soms moeilijk zijn. We schetsen hieronder een aantal vragen of scenario’s waar je tegen aan kunt lopen:

Sluit low-code wel aan bij mijn wensen?

Misschien heeft jouw organisatie behoefte aan een koppeling tussen twee soorten software om efficiënter te kunnen werken? Of wil je voor jouw klanten een applicatie bouwen om hun verbruik bij te houden? Je kunt je dan afvragen of je dit met low-code kunt bereiken.

Zoals we hiervoor al noemde: met low-code kun je applicaties ontwikkelen die 100% passen bij jouw organisatiebehoeften. Je bent niet afhankelijk van een kant-en-klare software die je maar tot op bepaalde hoogte kunt aanpassen aan jouw behoefte. Denk bijvoorbeeld maar aan een boekhoudsoftware. Als jij daar een abonnement voor afsluit bij een aanbieder, dan kun je met deze software altijd maar een beperkt aantal instellingen aanpassen. Met low-code zou je bepaalde functies uit de boekhoudsoftware helemaal kunnen bouwen naar jouw organisatiewensen.

Welk platform moet ik kiezen?

Als het gaat om low-code platforms zijn er veel verschillende opties beschikbaar. Welk platform moet je dan kiezen? Het populairste platform is Mendix. Mendix is een Nederlands platform wat in 2005 is gestart in Rotterdam en het wordt momenteel door meer dan 4000 organisaties gebruikt. Maar er zijn natuurlijk ook andere opties: zoals onder andere SalesForce, dat is een cloudgebaseerd platform voor customer relationship management (CRM).  Vooral als je nieuw bent in low-code ontwikkeling, weet je misschien niet waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste platform. Waardoor beginnen met low-code lastig is.

Om je te helpen beslissen is het belangrijk om goed inzichtelijk te hebben welke mate van maatwerk je nodig hebt en wat je budget is. Bij ChangeMakers helpen we je graag om de juiste keuze te maken met ons low-code advies!

Bij ChangeMakers werken we dagelijks aan innovatieve projecten met impact. Meer weten? Lees hier meer over ons.

Hoe ontwikkel ik software met low-code?

Een low-code applicatie ontwikkelen klinkt ingewikkeld. Een applicatie bouw je namelijk niet zomaar toch? Dat zou je denken! Met low-code kan dat dus wel heel snel. Low-code is ontzettend toegankelijk in gebruik doordat je de elementen in de software kunt slepen. Zo zie je meteen hoe jouw applicatie eruit komt te zien. Het bouwen van een applicatie gaat zo dus een stuk sneller. In tegenstelling tot de tijd die het je zou kosten om een applicatie te moeten bouwen die is opgebouwd met codes.

Is low-code te integreren met andere applicaties?

Als een low-code applicatie is ontwikkeld, kom je weer andere vragen tegen. Want hoe werkt low-code samen met de huidige applicaties binnen jouw organisatie? Kun je de verschillende soorten software koppelen? Hoe werkt dat dan? Zijn er mensen nodig om low-code te implementeren binnen jouw organisatie?

Door de 100% fit van low-code, kun je gegarandeerd een applicatie maken die helemaal past bij jouw organisatiebehoeften. Of dat nu een koppeling is tussen verschillende systemen of een gloednieuwe applicatie met alle gewenste functionaliteiten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of low-code goed kan worden geïntegreerd binnen jouw organisatie. Mits je het op de juiste wijze inpast, natuurlijk!

Hoe verandert low-code mijn organisatie?

Na de implementatie van de applicatie of software zijn de volgende zaken belangrijk: Hoe verandert mijn organisatie zodra ik low-code integreer en mensen ermee aan de slag gaan?

Met low-code gaan alle IT zaken een stuk sneller en efficiënter. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je organisatie deze veranderingen gaat omarmen. Daarom is het belangrijk dat de juiste mensen de intern de leiding hebben over projecten en de lijnen uitzetten.

Lees meer over onze diensten als interim management of low-code coaching! Met deze diensten helpen wij jou organisatie low-code te omarmen

Hoe kun je starten met low-code?

Hoe toegankelijk low-code ook klinkt (dat is het ook), is er geen ‘one size fits all’. Als je ervoor kiest om aan de slag te gaan met low-code, moet je het goed doen. Zorg dan voor een 100% fit en match met jouw organisatiedoelen. Zodat je het meest uit deze snelle en efficiënte platforms kunt halen.

Dit kun je het best doen door een low-code partner in te schakelen die jou daarin kan adviseren. Zo verklein je de kans op eventuele uitdagingen en fouten in het proces en weet je zeker dat je het maximale uit low-code haalt.

Start jouw low-code avontuur met ChangeMakers

Ben jij klaar om jouw avontuur met low-code te starten? En de weg naar een snellere, efficiëntere IT-infrastructuur binnen jouw organisatie te beginnen? Wat je doelen ook zijn, low-code kan je helpen met applicaties op maat. De allereerste stap om te starten met low-code is een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs. We kijken dan samen naar jouw situatie en bespreken hoe low-code je daarbij kan helpen! Neem contact met ons op om jouw vrijblijvende afspraak in te plannen!

Lees ook

Low-code apps ontwikkelen met AI

Low-code apps ontwikkelen met AI

In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

× WhatsApp