realisatiekracht vergroten met low-code

Realisatiekracht vergroten met low-code

Als organisatie wil je groeien, innoveren en concurrerend blijven. Maar hoe doe je dat, in tijden dat er zowel kansen als potentiële risico’s in overvloed zijn? Gelukkig is er een oplossing. Wist je dat low-code software je kan helpen om je realisatiekracht te vergroten? Dit maakt namelijk tijd en energie vrij, wat je helpt om de volgende stap te kunnen zetten om te innoveren met jouw organisatie. Dit zorgt vervolgens weer dat jouw organisatie kan groeien. In dit artikel lees je meer over hoe low-code realisatiekracht vergroot en hoe dat werkt! 

Wat is realisatiekracht? 

Realisatiekracht is een term die we de laatste jaren steeds vaker terugzien. Zeker in wat grotere (overheids-)organisaties.

Realisatiekracht is het vermogen en de ruimte die je als organisatie hebt om innoverend te blijven.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden om kansen te benutten. Zowel organisatorisch als op het vlak van IT. Je kunt nieuw personeel aannemen en nieuwe afdelingen creëren maar ook nieuwe software of applicaties creëren. Met low-code software kun je deze software maken!  

Download hier gratis onze whitepaper over realisatiekracht vergroten bij overheidsorganisaties!

De mate waarin je realisatiekracht tot je beschikking hebt, geeft ook weer in hoeverre je concurrerend kunt blijven in de toekomst. Realisatiekracht is dus van groot belang als jij met jouw organisatie wilt groeien. 

Lees tip! Wat is low-code? en Transformeer jouw overheidsorganisatie met low-code: praktische toepassingen en voordelen

Heb jij te weinig realisatiekracht binnen jouw organisatie? 

Misschien merk je binnen jouw organisatie dat je projecten hebt liggen, waar je steeds niet aan toekomt. Omdat dagelijkse praktijken steeds je aandacht vragen en een struikelblok zijn. Stel je voor: je hoort van collega’s dat het invoeren van gegevens in Excel een hoop werk kost. En dat deze bestanden ook niet fijn samenwerken met de bestanden van hun collega’s op een andere afdeling. Je wilt hier graag wat aan doen maar dagelijkse werkzaamheden weerhouden je hiervan. Dan kun je spreken van onvoldoende realisatiekracht.  

Verhoog realisatiekracht met low-code 

Starten met low-code kan dan een oplossing zijn. Door low-code toe te passen binnen jouw organisatie komt er energie en kracht vrij. Mensen hebben namelijk weer tijd om echt hun meerwaarde te leveren. Met low-code zitten ze namelijk niet meer vast in verouderde processen, niet werkende applicaties en alle IT-beperkingen in hun werk. Met ons interim management zorgen wij dat jouw organisatie low-code gaat omarmen en dat de realisatiekracht dus wordt vergroot.  

Low-code bevrijdt energie en is tot wel 10 keer sneller traditionele ontwikkelingsmethoden.

De voordelen van low-code in het kort 

Met low-code zorg je dus voor realisatiekracht. Hieronder schetsen we enkele voordelen: 

  • Low code zorgt ervoor dat je snel nieuwe applicaties kunt ontwikkelen -> De doorlooptijd van IT-projecten zijn met low-code namelijk een stuk korter. Dit zorgt dat je sneller beslissingen kunt maken en kunt inspelen op kansen van vandaag en morgen. 
  • Low code zorgt er ook voor dat je een 100% fit hebt met je organisatiedoelen -> Kant- en klare softwareoplossingen sluiten nooit volledig aan op jouw organisatieprocessen. Dat is jammer, want dat zorgt voor frictie en inefficiëntie. Low-code kan je daarentegen volledig toespitsen op jouw organisatie.  
  • Low code zorgt voor een veilige IT-omgeving -> Cybersecurity is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Zorg dat je onnodige risico’s vermijdt en gebruikmaakt van nieuwe, veilige softwaretechnieken zoals low-code. 

Wil je starten met low-code? 

Het is belangrijk om jezelf de juiste vragen te stellen. Waar staat jouw organisatie momenteel en wat zijn je ambities? Maak je al gebruik van low-code applicaties? Dan helpen onze ervaren adviseurs je via low-code advies en coaching. Of is low-code helemaal nieuw in jouw organisatie? Dan kan het lonen om de low-code applicatie ontwikkeling compleet aan ons over te laten. Kortom: laat ChangeMakers je helpen de realisatiekracht te vergroten! 

Ben jij klaar om jouw realisatiekracht te vergroten? 

Low-code is de toekomst van softwareontwikkeling en zorgt dus voor realisatiekracht. Iets wat hard nodig is om innoverend te kunnen blijven als organisatie. De mogelijkheden van low-code zijn eindeloos en ChangeMakers kan je op weg helpen op jouw low-code avontuur! Onze diensten zorgen voor een perfect passende oplossing om jouw IT te versnellen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!  

Lees ook

Low-code apps ontwikkelen met AI

Low-code apps ontwikkelen met AI

In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

× WhatsApp