digitale transformatie versnellen met low-code

Digitale transformatie op topsnelheid met low-code

Hoe snel past jouw organisatie zich aan de digitale wereld aan? In het moderne bedrijfslandschap is digitale transformatie niet langer een luxe, maar een dringende noodzaak. Je kunt niet achterblijven. Een onmisbare technologie die deze transformatie kan versnellen, is low-code . In deze blog vertellen we je hoe low-code digitale transformatie kan versnellen.

Wat is digitale transformatie?

Digitale transformatie is het proces waarbij organisaties gebruikmaken van digitale technologieën om bedrijfsprocessen, cultuur, klantervaringen en bedrijfsmodellen te veranderen of te verbeteren.

Het gaat om veel meer dan alleen het digitaliseren van fysieke assets of het implementeren van nieuwe technologieën. Het is een diepgaande, holistische verandering die invloed heeft op alle facetten van een organisatie. Het doel? Beter aan te sluiten op de huidige en toekomstige behoeften van klanten en markten.

Download hier onze whitepaper over hoe low-code voor digitale transformatie kan zorgen binnen jouw organisatie

De verschillende onderdelen van digitale transformatie uitgelegd

Digitale transformatie draait dus niet alleen om digitaliseren. Het gaat over de volgende onderdelen:

Technologie

Het gaat ook om het gebruik van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine learning, Internet of Things (IoT), cloud computing, big data en analytics. Dit kun je toepassen om processen te verbeteren, inzichten te vergaren en innovatieve producten of diensten te creëren.

Lees tip! Datagedreven werken en besluiten vormen doe je met low-code en AI

Data

Ook het verzamelen, analyseren en gebruiken van data om betere beslissingen te nemen, prestaties te verbeteren en gepersonaliseerde klantervaringen te bieden, hoort bij digitale transformatie.

Processen

Het herontwerpen van bedrijfsprocessen om efficiënter te werken, is er ook onderdeel van. Zo verhoog je de productiviteit en bereik je betere resultaten.

Cultuur

Het omvat ook het bevorderen van een cultuur van continue innovatie, aanpassingsvermogen en klantgerichtheid.

Klantervaring

Tot slot is het gebruik van digitale kanalen en technologieën ook onderdeel van digitale transformatie. Dit doe je om de klantenservice te verbeteren, interacties te personaliseren en de tevredenheid en loyaliteit te verhogen.

Wat is low-code?

Low-code is een innovatieve benadering van softwareontwikkeling die gebruikmaakt van visuele interfaces om programmeren eenvoudiger te maken. Dankzij low-code wordt codering minder complex en kunnen teams efficiënter werken. Hoe vaak heb je al een deadline gemist door technische strubbelingen? Met low-code kan dat verleden tijd zijn.

Meer weten? Lees dan Wat is low-code? en Waarom low-code?

De kracht van low-code in digitale transformatie

Zoals we dus al zeiden: Low-code kan de snelheid van digitale transformatie aanzienlijk verhogen. Maar hoe?

Voorbeeld: sneller software ontwikkelen

Stel je eens voor hoe jouw organisatie kan profiteren van een snellere en duurzame softwareontwikkeling en implementatie. Low-code maakt dit mogelijk door het ontwikkelingsproces te stroomlijnen. Dit zorgt ervoor dat je minder tijd besteed aan complexe codering en meer tijd over hebt voor innovatie.

Voorbeeld: sneller apps ontwikkelen, testen en ontwikkelen

Bijvoorbeeld: een bank die voor haar klanten snel een nieuwe mobiele app wil aanbieden, kan met low-code deze app ontwikkelen, testen en lanceren. Deze applicatie ontwikkeling kan in een fractie van de tijd die met traditionele codering nodig zou zijn. Namelijk tot wel 10 x sneller!

Voorbeeld: huidige applicaties aanpassen en verbeteren

Heeft jouw organisatie wel eens moeite gehad om een softwareproject bij te sturen vanwege de complexiteit van de code? Low-code applicaties kunnen eenvoudig worden aangepast en uitgebreid naarmate de bedrijfsbehoeften veranderen. Zo ben je als organisatie enorm wendbaar.

Lees hier over uitdagingen bij het implementeren van low-code

Low-code in actie

Van gezondheidszorg tot detailhandel en de overheid. Diverse sectoren omarmen low-code om hun digitale transformatie te versnellen.
Ziekenhuizen, bijvoorbeeld, gebruiken het om patiënten een betere digitale ervaring te bieden en de overheid zet het in om parkeervergunningen in de stad te regelen.

Low-code biedt het voordeel dat het aanpasbaar en schaalbaar is, wat betekent dat het kan worden afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie, ongeacht de branche of grootte.

Lees tip! Maatwerk applicatie ontwikkeling: de sleutel tot digitale transformatie

Overwegingen bij de implementatie van low-code

Low-code biedt dus vele voordelen voor het versnellen van jouw digitale transformatie. Toch zijn er een paar dingen die je moet overwegen voordat je het implementeert.

Leercurve – Een van deze overwegingen is de leercurve voor je team. Low-code is zeker eenvoudiger dan traditionele codering. Toch vereist het nog training en begeleiding. Maar geen zorgen! Met een goed voorbereid implementatieplan en de juiste begeleiding is dat geen enkel probleem. Iedereen kan het binnen no-time leren.

Integratie met systemen – Ook is het belangrijk om rekening te houden met de integratie van low-code platforms met je bestaande systemen. Het is cruciaal dat je een platform kiest dat compatibel is met jouw bestaande IT-infrastructuur.

Ga voor versnelling van jouw digitale transformatie

Het implementeren van low-code in jouw digitale transformatiestrategie kan de versnelling bieden die jouw organisatie nodig heeft. Of je nu de operationele efficiëntie wilt verbeteren, de klanttevredenheid wilt verhogen of nieuwe producten en diensten wilt lanceren, low-code kan de oplossing zijn.

Sta je klaar om de snelheid van jouw digitale transformatie te verhogen? Met low-code kan je de toekomst vol vertrouwen tegemoet gaan. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Lees ook

Low-code apps ontwikkelen met AI

Low-code apps ontwikkelen met AI

In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

× WhatsApp