datagedreven werken low code AI

Datagedreven werken en besluiten vormen doe je met low-code en AI

Het valt niet te ontkennen, digitale transformatie is de motor achter de hedendaagse bedrijfswereld. En met die transformatie komt een overvloed aan data jouw kant op. Maar hoe maak je daar optimaal gebruik van? Hoe zoek je trends, risico’s of voorspellingen in klantgegevens, productiegegevens en financiële data. Dit is precies waar datagedreven besluitvorming je helpt. Door gebruik te maken van low-code en AI kun je de kansen benutten die je momenteel misschien laat liggen.

Maar wat betekent datagedreven besluitvorming precies?

Datagedreven besluitvorming (ook wel data-driven decision making of DDDM genoemd) houdt in dat je beslissingen neemt op basis van harde feiten en cijfers. Stel je voor dat je bij elke strategische keuze die je maakt, de zekerheid hebt dat deze onderbouwd is door betrouwbare data. Data zoals demografische gegevens en aankoopgeschiedenis van klanten of logistieke data en productiegegevens.

Wat zijn de voordelen?

Door datagedreven te werken en besluiten te maken, zorg je voor een hoop voordelen:

  • Zo maakt het je besluiten accurater en betrouwbaarder;
  • Je ziet sneller waar knelpunten in je bedrijfsprocessen zitten en hoe je deze efficiënter inricht;
  • Het maakt trends zichtbaar en helpt je toekomstige ontwikkelingen te voorspellen;
  • En, misschien wel het allerbelangrijkste, het zorgt voor dieper inzicht in de behoeften van je klant.

Het resultaat? Een concurrentievoordeel dat je organisatie in de snel veranderende markt van vandaag hard nodig heeft. Maar vergeet niet, de kracht van datagedreven besluitvorming staat of valt met de kwaliteit van je data. Dus zorg voor goed datamanagement!

Lees ook! Van papier naar digitaal: versnel je bedrijfsprocessen met low-code

Low-code en AI bevorderen datagedreven werken

Hoe start je nou met datagedreven besluitvorming? Dit is waar low-code en AI de show stelen. AI kan voor jou alle data doorspitten en hier rapporten van maken, zodat jij de juiste beslissingen kunt nemen.

AI

AI kan efficiënt, betrouwbaar en snel complexe data-analyses uitvoeren. Als je dit handmatig moet doen is dat enorm tijdrovend en foutgevoelig. Deze analyses identificeren patronen, trends en correlaties in je gegevens, wat onmisbaar is bij besluitvorming. AI leert zelfs van historische data om toekomstige trends te voorspellen, en helpt zo bij het nemen van proactieve, datagedreven beslissingen. Het kan beslissingen automatiseren, ervaringen personaliseren en risico’s beoordelen – allemaal op basis van data-analyse.

Low-code

En low-code? Dat maakt het mogelijk om snel maatwerk applicaties te ontwikkelen en te implementeren, waardoor AI vroegtijdig kan worden ingezet binnen je organisatie.

Low-code platformen zoals Mendix faciliteren datagedreven werken en besluitvorming dus door snelle en efficiënte applicatieontwikkeling. Ze zijn toegankelijk voor niet-technische teamleden, wat betrokkenheid verhoogt. De flexibiliteit van low-code maakt maatwerk op basis van specifieke organisatiebehoeften mogelijk, terwijl de naadloze integratie met bestaande systemen dataverzameling en -analyse vergemakkelijkt. Dankzij de schaalbaarheid van low-code kunnen datagedreven inspanningen meegroeien met de organisatie.

Kortom: de overgang naar een meer datagedreven organisatie komt dankzij low-code ineens een stuk dichterbij!

Lees tip! Wat is low-code?

Hoe ziet jouw werk eruit met low-code, AI en datagedreven besluitvorming?

Met low-code tools kan jouw team AI-modellen gebruiken voor automatische datacollectie, -analyse en –rapportage. Handmatig rapportages is dus verleden tijd en zo hou je tijd over en kun je nauwkeuriger besluiten vormen op basis van nauwkeurige data.
Low-code tools kunnen ook worden geïntegreerd met Business Intelligence-tools voor een verbeterde functionaliteit. Zoals voorspellende analyses en data-visualisatie, wat voor meer inzicht zorgt.

AI en low-code kunnen ook real-time gegevensanalyse mogelijk maken, waardoor je snel kan reageren op veranderende omstandigheden.

Tot slot kan AI helpen bij het integreren en analyseren van data uit verschillende bronnen, waardoor je een volledig organisatorisch beeld krijgt en efficiëntere, effectievere besluitvorming mogelijk wordt.

Datagedreven werken is de toekomst

In de toekomst worden low-code en AI alleen maar belangrijker in het bedrijfsleven. Naarmate AI-technologieën evolueren, bieden ze nog meer mogelijkheden voor datagedreven besluitvorming. En met low-code platformen wordt het implementeren van deze technologieën eenvoudiger en sneller. Wij kunnen je helpen wegwijs te worden in het low-code landschap en kunnen low-code applicaties voor je ontwikkelen met onze App Factory. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Lees ook

Low-code apps ontwikkelen met AI

Low-code apps ontwikkelen met AI

In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

× WhatsApp