low-code developer worden

Low-code developer worden – hoe en waarom?

Wil jij graag een low-code developer worden? Bij steeds meer organisaties neemt de vraag toe naar gemotiveerde mensen die deze manieren van ontwikkeling beheersen. Dat komt doordat low-code een manier van softwareontwikkeling is waarmee je applicaties kunt maken met minder code. Dit gaat dus sneller en efficiënter. Deze toenemende vraag vanuit de arbeidsmarkt leidt natuurlijk tot de vraag: hoe kan ik low-code developer worden? In dit artikel vertellen wij van ChangeMakers (specialist in low-code) je hoe je low-code developer kunt worden en waarom je dit zou willen! 

Wat is low-code ontwikkeling? 

Een grote speler in de wereld van low-code ontwikkeling is Mendix. Bij het antwoord op de vraag wat low-code is, maken we gebruik van hun definitie: 

Low-code is a visual approach to software development. Low-code abstracts and automates every step of the application lifecycle to enable rapid delivery of a variety of software solutions.” 

Er zijn binnen de definitie een aantal aandachtspunten van belang. Vrij vertaald is low-code een visuele benadering van softwareontwikkeling. Low-code automatiseert elke stap van de levenscyclus van een applicatie en maakt deze abstract, om een snelle ontwikkeling van een verscheidenheid aan softwareoplossingen mogelijk te maken. 

Wat zijn de voordelen? 

De low-code aanpak kan de tijd die nodig is om software te ontwikkelen, verkorten en vermindert de kans op fouten en bugs. Low-code ontwikkeling bevordert ook het ‘Agile’ werken. Het maakt ook de samenwerking tussen teamleden gemakkelijker, omdat wijzigingen in de applicatie direct kunnen worden aangebracht.  

Low-code ontwikkeling maakt het ook mogelijk dat niet-technische teamleden, ook wel citizen developers genoemd, bijdragen aan het bouwen en beheren van applicaties. Hierdoor komt de IT-afdeling voor meer strategische werkzaamheden te staan. En omdat low-code platforms vaak cloud-gebaseerd en overal toegankelijk zijn, kunnen teams op afstand werken! Lees hier meer over de voordelen van low-code.  

Wist je dat er bij ChangeMakers een internationaal team met gedreven low-code ontwikkelaars werken? Ook interesse? Neem contact op! 

Hoe word je een low-code developer? 

Je kunt op verschillende manieren low-code developer worden. Let erop dat er verschillende low-code tools zijn en trainingsmateriaal vaak gebaseerd is op die specifieke applicatie. Denk dan aan Outsystems, Salesforce, Bettyblocks of Mendix. Het is vaak mogelijk om een trainingsprogramma te volgen dat wordt aangeboden door de leverancier van het low-code platform. Ook zijn er online cursussen beschikbaar op Udemy of Coursera, of je volgt van een traineeship bij een organisatie. 

De volgende overwegingen kunnen je helpen beter te bepalen hoe jouw low-code carrière eruit kan komen te zien: 

 • Welke specifieke low-code tool wil je tot je nemen? 
 • Wil je uiteindelijk werken bij een vaste werkgever? Of ga je liever aan de slag bij verschillende organisaties met leuke en uitdagende projecten? 
 • Heb je al een relevante IT-opleiding gevolgd? Dit kan in sommige gevallen helpen de materie sneller eigen te maken.  
 • Geen opleiding gevolgd? Geen probleem, dat is niet nodig om een low-code developer te worden 

Low-code traineeship of opleiding volgen bij ChangeMakers 

Een andere optie is het volgen van een traineeship of opleiding. Bij ChangeMakers zijn wij specialist in low-code en zijn wij altijd op zoek naar gemotiveerde mensen. Dus heb je interesse om je onder te dompelen in wereld van low-code? Wij bieden verschillende opleidingsmogelijkheden aan! Naast dat je de ins-en-outs van low-code leert, kom je terecht in een hartstikke leuk internationaal team van gemotiveerde mensen. 

low-code developer worden

 

Hoe houd je jouw kennis up to date? 

Low-code ontwikkeling blijft groeien in populariteit. Het vakgebied is vol in ontwikkeling en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en best practices in de industrie. Houd je kennis up to date door online cursussen te volgen, events bij te wonen en te netwerken met andere low-code developers. Het werkt natuurlijk ook als je samenwerkt in een sterk team van low-code collega’s

Waarom zou je een low-code developer worden? 

Als low-code developer krijg je de kans om te werken aan mooie en duurzame projecten. Vanwege de geavanceerde technologie kun je een aanzienlijke invloed hebben op het succes van je organisatie of project. Verder is de vraag naar low-code developers groot en blijft deze naar verwachting de komende jaren groeien. Je bevindt je dus in een wereld van nieuwe en innovatieve mogelijkheden! 

Welke vaardigheden moet je beheersen? 

Om een succesvolle low-code developer te worden, is het handig om ervaring te hebben met visuele interfaces en databases. Het helpt ook om kennis te hebben van user interface design en projectmanagement. Toch hebben wij bij ChangeMakers een andere kijk hierop. 

Nuhi Stenvers, COO van ChangeMakers: “Omdat low-code een compleet nieuw werkveld is waarin we samen met jou en de opdrachtgever op ontdekkingsreis gaan, willen we vooraf niet te veel nadruk leggen op uitgewerkte taken en verantwoordelijkheden. Veel liever komen we in contact met ambitieuze, zowel technisch als communicatief ingestelde mensen met gedegen low-code ervaring.” 

Bij wat voor soort organisaties kan je gaan werken? 

Low-code ontwikkeling wordt gebruikt in een verscheidenheid aan sectoren, waaronder de gezondheidszorg, financiën, detailhandel of onderwijsinstellingen. Ook grotere bedrijven huren vaak low-code developers in om hun interne IT-toepassingen sneller en efficiënter te helpen bouwen en beheren. Als low-code developer kun je verwachten dat je werkt aan het verbeteren van processen en het stroomlijnen van activiteiten voor je organisatie of opdrachtgevers. 

Uitdagingen in het werkveld 

Low-code ontwikkeling vereist het op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën en weten hoe die effectief te gebruiken. Het betekent ook creatieve oplossingen vinden voor uitdagingen die zich tijdens het ontwikkelingsproces voordoen. 

Een andere uitdaging kan zijn: het managen van de verwachtingen van niet-technische teamleden of belanghebbenden binnen organisaties. Als low-code developer is het belangrijk om duidelijk te communiceren over de mogelijkheden en beperkingen. Verwachtingsmanagement is daarom van groot belang! Zorg er daarom voor dat je nieuwsgierig blijft en openstaat om te leren. Dit kan je als low-code developer helpen om eventuele uitdagingen te overwinnen. 

Hoe ziet de toekomst van low-code eruit? 

Bij ChangeMakers zien wij de immense mogelijkheden van low-code steeds groter worden. Wij zijn natuurlijk wat bevooroordeeld, maar volgens ons ziet de toekomst van low-code er rooskleurig uit. 

 1. Toenemende automatisering: Low-code zal steeds meer taken automatiseren. Denk aan het verzamelen en analyseren van gegevens. Dit zal organisaties helpen hun processen efficiënter te maken en de kosten te verlagen.

 2. Verbeterde gebruiksvriendelijkheid: Low-code platformen worden gebruiksvriendelijker, waardoor ook niet-technische gebruikers ze gemakkelijk kunnen gebruiken. Dit leidt ertoe dat organisaties hun ontwikkelcapaciteit groter wordt.

 3. Integratie met andere technologieën: Low-code platformen wordt meer geïntegreerd worden met andere technologieën. Denk bijvoorbeeld aan kunstmatige intelligentie (AI) of het Internet of Things (IoT). Dit zal ertoe leiden dat organisaties hun realisatiekracht kunnen vergroten .

Low-code developer worden bij ChangeMakers 

Als je op zoek bent naar een spannende en uitdagende carrière in de IT, dan is low-code developer worden misschien wel de perfecte keuze voor jou. Bij ChangeMakers zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde Changers en Makers. Wij geloven dat je met low-code een gigantische impact kunt hebben op het ontwikkelings- en versnellingsproces van IT binnen organisaties. Wil jij samen met een gemotiveerd, internationaal team werken aan duurzame projecten? Neem dan contact met ons op! 

  Lees ook

  Low-code apps ontwikkelen met AI

  Low-code apps ontwikkelen met AI

  In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

  × WhatsApp