alles over de low code ontwikkelaar

Low-code ontwikkelaar: alles wat je wilt weten

De markt van softwareontwikkeling via low-code is volop in beweging. Dit geldt ook voor het beroep van low-code ontwikkelaar. Binnen dit beroep werk je aan projecten waarin je ingewikkelde processen en IT-infrastructuur kunt vertalen naar eenvoudige applicaties. Dat klinkt interessant, maar misschien ook wat abstract! Dus wat houdt het werk van zo’n ontwikkelaar precies in? En voor wat voor organisaties ga je werken als low code ontwikkelaar? In deze blog leggen we het je uit!

Wat is een low-code ontwikkelaar? 

Een low-code ontwikkelaar is iemand die bedreven is in het ontwikkelen van apps met behulp van laagdrempelige (low-code) programmeertalen. Deze vorm van softwareontwikkeling vereist minder code en voorkennis dan traditionele programmeertalen. Daardoor zijn de applicaties die je hiermee kunt maken eenvoudiger in gebruik en te ontwikkelen.  

Wat is low-code? 

Zoals we in ons vorige blog over low-code developer worden aangaven, maken we gebruik van de definitie van Mendix:  

Low-code is a visual approach to software development. Low-code abstracts and automates every step of the application lifecycle to enable rapid delivery of a variety of software solutions.”  

Lees hier meer over wat low-code is en waarom low-code zo handig is.

Vaardigheden die je als succesvolle low code ontwikkelaar moet beheersen: 

 • Je moet goed kunnen analyseren en begrijpen hoe een proces in elkaar zit. Daarnaast moet je in staat zijn om dit proces te vertalen naar eenvoudige app-functionaliteit; 
 • Je moet kunnen communiceren met business analisten, systeembeheerders en andere belanghebbenden binnen het projectteam;
 • Je moet resultaatgericht werken en altijd streven naar de beste oplossing voor de opdrachtgever.

Bij ChangeMakers vinden wij motivatie de allerbelangrijkste eigenschap voor een low-code ontwikkelaar. Het werkveld van low-code is immers nog volop in beweging. Dus vaardigheden en competenties zijn belangrijk, maar het gaat om je persoonlijke drijfveer om constant op zoek te gaan naar de beste oplossingen met behulp van low-code 

Voor wie kun je gaan werken? 

Low-code ontwikkelaars werken voornamelijk voor bedrijven die baat hebben bij de eenvoud en flexibiliteit die low-code ontwikkeling met zich meebrengt. Bij ChangeMakers onderscheiden wij binnen onze programma’s twee belangrijke doelgroepen: 

Publieke organisaties 

Bij publieke organisaties is veel vraag naar low-code ontwikkelaars. Binnen (semi-)overheidsinstellingen worden vaak systemen en software voor verschillende doeleinden gebruikt met allemaal met elkaar moeten samenwerken. De praktijk wijst uit dat deze ingewikkelde, niet op elkaar afgestemde processen veel baat kunnen hebben bij low-code oplossingen.  

Lees tip! Low-code in de gezondheidszorg: waarom en hoe? en Transformeer jouw overheidsorganisatie met low-code: praktische toepassingen en voordelen

Grotere MKB-organisaties  

De grotere MKB-organisaties hebben ook vaak een complexe IT-infrastructuur. De grootte van de organisatie draagt vaak bij aan de complexiteit van een bedrijf. Denk aan allerlei interne en externe processen en afdelingen die op elkaar moeten zijn afgestemd en met elkaar samenwerken om een efficiënte manier van werken te garanderen. Een low-code ontwikkelaar kan hier ook een essentiële bijdrage leveren aan het versnellen van (IT-)processen. 

Welke functies zijn er voor low-code ontwikkelaars? 

Je kunt verschillende functies vervullen als low-code ontwikkelaar. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als junior of senior ontwikkelaar.  

Junior low-code ontwikkelaar 

Als junior ontwikkelaar begin je carrière bij een low-code ontwikkelteam. Je werkt samen met ervaren ontwikkelaars aan eenvoudige apps en leert de ins en outs van laagdrempelige programmeertalen. Ook leer je hoe je apps ontwerpt voor verschillende platforms, zoals mobiele apparaten en webapplicaties. 

Senior low-code ontwikkelaar 

Als senior ontwikkelaar heb je meer ervaring met het ontwikkelen van apps met behulp van laagdrempelige programmeertalen. Je weet welke technieken er allemaal zijn en hoe je deze kunt toepassen in je projecten. Daarnaast ben je bekend met alle aspecten van het productieproces, waardoor je zelfstandige projecten kunt starten en uitvoeren. 

Wist je dat: ChangeMakers momenteel op zoek is naar een Senior Mendix Maker

Word low-code ontwikkelaar binnen het team van ChangeMakers 

Low-code ontwikkelaars zijn enorm in trek omdat ze kunnen helpen bij het snel en efficiënt implementeren van digitale oplossingen. Ook wij bij ChangeMakers zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste leergierige low-code ontwikkelaars. Samen kunnen we een gigantische impact maken op het ontwikkelings- en versnellingsproces van IT binnen organisaties. Denk je dat wij een match zijn? Neem contact op, lees meer over ons of bekijk meteen onze vacatures

  Lees ook

  Low-code apps ontwikkelen met AI

  Low-code apps ontwikkelen met AI

  In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

  × WhatsApp