Low-code voor transportbedrijven

In de transportwereld is digitalisering geen optie meer, maar een must. Van real-time voertuigtracking en geautomatiseerde logistiek tot het gebruik van geavanceerde data-analyse. Maar de lange ontwikkeltijden van traditionele ontwikkelingsmethoden om digitalisering realiteit te maken, wil je liever voorkomen.

De oplossing hiervoor? Low-code software-ontwikkeling. Hoe dat precies werkt, lees je hier!

De uitdagingen in de transportwereld

Transportbedrijven staan voor unieke uitdagingen. Mogelijk heb je te maken met verouderde (legacy) software. Of wat te denken van integratieproblemen tussen verschillende soorten software. En hoe zit het met cybersecurity en het algemene kennisniveau van je medewerkers? De uitdagingen van digitalisering zijn niet alleen technologisch van aard. Het gaat ook om de cultuur, het omarmen van nieuwheid en het navigeren door het onbekende.

Maar ondanks deze uitdagingen, biedt digitalisering met low-code enorme kansen.

 Wat is low-code en waarom is het relevant?

Misschien heb je de term ‘low-code’ al eens gehoord. In essentie betekent low-code het bouwen van applicaties met visuele bouwstenen in plaats van complexe code. Vergelijk het met een blokkenspel; je plaatst stukken bijeen om iets nieuws en relevants te creëren.
Het grootste voordeel? Snelheid en flexibiliteit. Je kunt in no-time een nieuwe app lanceren zonder zware IT-inspanningen. En dat kan voor jouw transportbedrijf een game-changer zijn.

Waarom transportbedrijven voor low-code moeten kiezen

Nu vraag je je misschien af: “Waarom zou dit relevant zijn voor mijn transportbedrijf?” Stel je voor dat je binnen enkele dagen een app hebt die de routeoptimalisatie verbetert, of die real-time voorraadinformatie biedt. Dat is de kracht van low-code. Je kunt tal van low-code applicaties ontwikkelen die je helpen aan efficiëntie en je een voorsprong geven op de concurrentie.

Hoe low-code jouw ROI kan verhogen

Maar je wilt natuurlijk dat investeringen zichzelf terugverdienen. Low-code biedt niet alleen snelheid, maar ook kostenefficiëntie. Bovendien leidt een snellere en effectievere dienstverlening tot tevreden klanten. En wat denk je van de mogelijkheid om nieuwe applicaties in recordtempo te lanceren?

Voorbeelden van low-code applicaties voor transporteurs

In de snelle wereld van transport komen tools die wendbaar zijn, enorm van pas. Gelukkig bieden low-code platforms dus oplossingen die perfect bij jouw behoeften passen. Met low-code kun je bijvoorbeeld de volgende apps ontwikkelen:

Route optimalisatie app Jij plant routes met real-time verkeersinformatie zodat je altijd de meest efficiënte route kiest
Voorraad- en ladingbeheer Houd met gemak de status en locatie van je ladingen bij en informeer je klanten in real-time
Onderhouds- en reparatieplanning Ontvang meldingen over je voertuigen wanneer ze onderhoud of reparaties nodig hebben
Klantportaal Geef jouw klanten de mogelijkheid om zendingen te volgen, bestellingen te plaatsen en facturen in een oogopslag te bekijken
Chauffeur app Jouw chauffeurs hebben toegang tot route-instructies, leveringsinformatie en kunnen met één klik leveringen bevestigen
Elektronische logboeken Maak het je chauffeurs gemakkelijk om hun rijtijden, rustpauzes en andere essentiële gegevens bij te houden
Brandstofverbruik analyse Monitor zelf het brandstofverbruik van je voertuigen en ontvang tips om dit te verbeteren
Facturatie en betalingen Vereenvoudig je facturatieproces en accepteer betalingen sneller met geïntegreerde digitale betalingsplatforms
Feedback en klachtenbeheer Bied je klanten een platform om feedback te geven en zorg dat je klachten efficiënt afhandelt
Duurzaamheid dashboard Houd een vinger aan de pols met betrekking tot je ecologische voetafdruk en maak betere, groenere keuzes

 

Programma’s en diensten

Maak kennis met onze low-code dienstverlening

Bij ChangeMakers helpen we organisaties de kracht van low-code te benutten. Onze diensten reiken van het advies, tot de daadwerkelijke implementatie van low code software. We bieden een tweetal unieke programma’s die zijn gericht op advies, management en begeleiding (Changing), ofwel de daadwerkelijke ontwikkeling (Making). 

App factory

Wil jouw organisatie het maximale halen uit digitale transformaties? Onze DevOps-teams voegen razendsnel waarde toe door het realiseren van turnkey projecten die je helpen de volgende stap te kunnen zetten. Wij realiseren tot 10x sneller jouw projecten.

 

 

Interim management

We maken je organisatie gereed om low-code ontwikkeling te omarmen. Dit doen we door leiding te geven aan een team, het benodigde portfolio te managen, mensen ervoor te organiseren en platformprocessen vorm te geven.

 

Low-code advies

Met onze onafhankelijke kennis van low-code platforms adviseren we over de beste oplossing, de inrichting van de architectuur en integratie met bestaande systemen m.b.v. ESB, messaging en HIP. Maar vooral ook hoe de organisatie hierin mee te nemen.

 

Training en coaching

Het is belangrijk om low code expertise in je organisatie te verankeren en “the agile way of work” te doorleven. Hierbij zorgen we voor training en certificering. We coachen je door het gehele project en helpen je bij de uitvoer van alle belangrijke aspecten.

 

Start vandaag nog met de transformatie

De transportsector kent een hoop uitdagingen waar digitalisering de oplossing voor is. Bij ChangeMakers hebben we de expertise om samen met deze digitalisering aan te gaan met low-code. We kunnen je helpen door op maat gemaakte low-code oplossingen te creëren. Maar ook interim management, advies of training en coaching is natuurlijk mogelijk.

Waar wacht je nog op? Neem contact met ons op!

Zelf een ChangeMaker worden?

Bij ChangeMakers zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde Changers en Makers. Wil jij jouw toekomst versnellen? Bekijk dan onze vacature-aanbod.
× WhatsApp