Low-code voor bouwbedrijven

De bouwsector verandert razendsnel en digitalisering wordt onvermijdelijk. Maar hoe overwin je de uitdagingen in de bouw? Stel je eens voor dat al je bouwprojecten soepel verlopen, waarbij communicatie tussen kantoor en bouwplaats naadloos is en waarin real-time updates een gegeven zijn. Deze realiteit is dichterbij dan je denkt, dankzij low-code.

Lees verder om te ontdekken hoe low-code jouw bouwbedrijf kan transformeren en je voorop laat lopen in de digitale revolutie van nu.

De uitdagingen in de bouw

Bouwbedrijven hebben veel verantwoordelijkheden en taken. Zo is het een uitdaging om alle projectgegevens op één centrale plek te bewaren en bij te werken zodat iedereen altijd inzicht heeft in up-to-date gegevens. Het integreren van verouderde software met nieuwe tools is vaak ook een uitdaging. Of wat te denken van databeveiliging, dat tegenwoordig steeds grotere zorg is.

Hoe zorg je dat je deze uitdagingen overwint? Dat is waar digitalisering via low-code mogelijkheden biedt.

low-code voor bouwbedrijven

Dit is low-code

Low-code stelt je in staat applicaties te bouwen met visuele bouwstenen, zonder te verzanden in complexe code. Het is net als bouwen met LEGO; je voegt stukken samen om iets nieuws en functioneels te creëren.

Met low-code ontwikkel je dus applicaties of software tot wel 10 x sneller dan wanneer je traditionele ontwikkelingsmethoden gebruikt.

Waarom low-code een goede keuze is voor bouwbedrijven

Werken in de bouw kent dus zijn uitdagingen, maar met low-code neem je die weg! Je creëert hiermee namelijk snel apps die naadloos aansluiten bij jouw behoeften, zonder diepgaande IT-kennis. Dit zorgt voor efficiëntere processen, betere integratie van tools en kostenefficiëntie door minder afhankelijkheid van externe IT-specialisten.
Je kunt eigenlijk oneindig veel verschillende low-code applicaties ontwikkelen die zorgen dat je efficiënter werkt en dat je voorloopt op jouw concurrentie.

Hoe low-code je ROI kan verhogen

Door het low-code gedachtengoed te omarmen, verander je de manier van werken op positieve wijze. Je verhoogt je productiviteit door applicaties snel te ontwikkelen, waardoor projecten sneller verlopen en je uiteindelijke kosten dalen.

Low-code platforms, zoals Mendix, bieden je de flexibiliteit om tools aan te passen aan jouw unieke behoeften, wat traditionele softwareontwikkeling vaak mist. Hierdoor bespaar je niet alleen op IT-kosten, maar je vermindert ook fouten door automatisering. Dit leidt tot betere datagedreven beslissingen.

Bovendien kan low-code je helpen om snel aan te passen aan veranderende klantbehoeften. Dit leidt tot verbeterde klanttevredenheid, wat kan leiden tot meer business en uiteindelijk een hogere ROI.

Voorbeelden van low-code applicaties voor bouwbedrijven

In de bouwsector zijn flexibele tools onmisbaar om concurrerend te kunnen blijven. Dankzij low-code platforms kun je dus oplossingen creëren die perfect aansluiten bij je behoeften. Met low-code kun je bijvoorbeeld de volgende apps ontwikkelen:

Projectmanagement app Hiermee beheer je jouw projecten efficiënt op 1 plek met real-time updates
Voorraadbeheer Houd hiermee de voorraad van materialen en gereedschappen bij en verminder verspilling
Planning en roostering Coördineer teams en middelen effectief door een overzichtelijk rooster waar iedereen toegang tot heeft
Klantportaal Hiermee bied je klanten inzicht in de voortgang en budgettering van projecten
Veiligheidschecks en -meldingen Zorg dat veiligheidsprotocollen worden gevolgd en dat iedereen op tijd op de hoogte is van wijzigingen
Onderhoudslogs voor machines Ontvang een melding wanneer onderhoud nodig is. Zo voorkom je downtime van de machines
Digitale blauwdrukken en 3D-modellen Geef wie je maar wilt toegang tot de laatste versies van tekeningen op iedere locatie
Tijdregistratie Houd de uren van werknemers nauwkeurig bij in een overzichtelijke applicatie, waarin werknemers hun uren ook zelf kunnen loggen

 

Programma’s en diensten

Maak kennis met onze low-code dienstverlening

Bij ChangeMakers helpen we organisaties de kracht van low-code te benutten. Onze diensten reiken van het advies, tot de daadwerkelijke implementatie van low code software. We bieden een tweetal unieke programma’s die zijn gericht op advies, management en begeleiding (Changing), ofwel de daadwerkelijke ontwikkeling (Making). 

App factory

Wil jouw organisatie het maximale halen uit digitale transformaties? Onze DevOps-teams voegen razendsnel waarde toe door het realiseren van turnkey projecten die je helpen de volgende stap te kunnen zetten. Wij realiseren tot 10x sneller jouw projecten.

 

 

Interim management

We maken je organisatie gereed om low-code ontwikkeling te omarmen. Dit doen we door leiding te geven aan een team, het benodigde portfolio te managen, mensen ervoor te organiseren en platformprocessen vorm te geven.

 

Low-code advies

Met onze onafhankelijke kennis van low-code platforms adviseren we over de beste oplossing, de inrichting van de architectuur en integratie met bestaande systemen m.b.v. ESB, messaging en HIP. Maar vooral ook hoe de organisatie hierin mee te nemen.

 

Training en coaching

Het is belangrijk om low code expertise in je organisatie te verankeren en “the agile way of work” te doorleven. Hierbij zorgen we voor training en certificering. We coachen je door het gehele project en helpen je bij de uitvoer van alle belangrijke aspecten.

 

Begin vandaag nog met je transformatie

De bouwsector kent veel uitdagingen waarvoor digitalisering een oplossing kan zijn. Bij ChangeMakers hebben we de expertise om je te begeleiden in deze digitalisering met low-code. Of je nu op zoek bent naar op maat gemaakte low-code oplossingen, interim management, advies of training – we staan voor je klaar.

Waar wacht je nog op? Neem contact met ons op!

Zelf een ChangeMaker worden?

Bij ChangeMakers zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde Changers en Makers. Wil jij jouw toekomst versnellen? Bekijk dan onze vacature-aanbod.
× WhatsApp