Low-code voor retail organisaties

In de wereld van retail speelt technologie een belangrijke rol. Klantverwachtingen stijgen en door globalisering evolueert de markt razendsnel. De vraag voor veel retailers is dan ook: hoe kunnen we deze digitale groei bijbenen zonder te verzanden in technologische uitdagingen en hoge kosten? Low-code kan hierbij de oplossing zijn. Maar wat maakt low-code zo’n goede oplossing voor de retailsector? Dat lees je hier!

De digitale uitdagingen in de retail

Retailers worden geconfronteerd met een complexe mix van uitdagingen in het digitale tijdperk. Klanten verlangen naadloze, gepersonaliseerde ervaringen, terwijl effectief voorraadbeheer en kanaalintegratie belangrijk blijven. Daarnaast worstelen veel winkels met verouderde technologie, dataprivacy zorgen en de druk om snel aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Tegelijkertijd zijn duurzaamheid en ethische sourcing steeds prominenter geworden in het consumentenbewustzijn.

low-code voor retail organisaties

Low-code uitgelegd

Low-code kan voor sommigen technisch klinken, maar het is eenvoudig. Je kunt het vergelijken met een bouwpakket. In plaats van elk onderdeel individueel te vervaardigen, klik je voorgevormde stukken eenvoudigweg samen om een compleet geheel (de applicatie) te vormen. Dat is low-code. Alle benodigde ‘stukken’ zijn al beschikbaar en kunnen snel en efficiënt worden gecombineerd, zonder elke functionaliteit vanaf de basis te hoeven ontwikkelen.

Waarom retailers voor low-code kiezen

Wendbaarheid in een veranderende markt

Retailers moeten snel kunnen reageren op markttrends en veranderende klantbehoeften. Met low-code kun je binnen dagen, in plaats van maanden, nieuwe applicaties ontwikkelen. Dit betekent direct inspelen op seizoensgebonden veranderingen, flash sales of speciale evenementen.

Kostenbesparing

De conventionele ontwikkelingsprocessen kunnen tijdrovend en duur zijn. Low-code reduceert uitgebreide handmatige codering, wat leidt tot besparingen op ontwikkelingskosten en snellere resultaten voor elke investering.

Gepersonaliseerde klantbeleving

Elke retailer heeft een unieke merkidentiteit en klantenbasis. Met low-code kunnen retailers gepersonaliseerde applicaties ontwikkelen die perfect aansluiten op hun merk en hun klanten.

De ROI van de investering in low-code

Investeer in een technologie die niet alleen kostenbesparend is, maar ook operationele efficiëntie bevordert. Dat is wat low-code voor de retailsector kan betekenen. Of het nu gaat om het versnellen van de time-to-market of het verbeteren van de klanttevredenheid, de return on investment is significant.

Voorbeelden van low-code applicaties in het onderwijs

Dit klinkt tot nu toe misschien nog wat abstract. Laten we het concreter maken aan de hand van een aantal voorbeelden van low-code applicaties:

Voorraadoptimalisatie Met deze applicatie kun je real-time inzicht krijgen in je voorraadniveaus. Hierdoor kun je snel beslissingen nemen over inkoop, verkoop en aanbiedingen, zodat je nooit te veel of te weinig producten op de plank hebt liggen
Digitale kiosk Creëer een interactieve winkelervaring! Je klanten kunnen via digitale kiosken in je winkel informatie opvragen over producten, voorraad checken of zelfs direct aankopen doen
Personeelsplanning Maak het roosteren van je personeel een eitje! Met deze tool plan je snel en efficiënt diensten, rekening houdend met beschikbaarheid en piektijden in de winkel
Klantfeedbacksysteem Luister actief naar je klanten met deze applicatie. Hiermee geef je klanten direct feedback over producten, dienstverlening of de winkelervaring, waardoor je direct kunt inspelen op wensen en behoeften
Loyalty management Beloon je trouwe klanten op een slimme manier. Met deze app zet je gepersonaliseerde loyaliteitsprogramma’s op, waarbij klanten worden beloond voor herhaalaankopen of het aanbevelen van je winkel aan vrienden
Real-time verkoopanalyse Begrijp de verkoopdynamiek als nooit tevoren. Met deze tool krijg je real-time inzicht in welke producten het best verkopen, op welke tijden en in welke filialen, zodat je je strategie daarop kunt afstemmen
Interactieve productcatalogus Bied je klanten een diepgaande productervaring. Met deze applicatie bekijken jouw klanten gedetailleerde informatie, afbeeldingen en recensies van producten, zowel in de winkel als online
Supply chain integratie Optimaliseer je leveranciersrelaties. Door een integratie van je supply chain in een low-code platform beheer je naadloos bestellingen, leveringen en voorraadniveaus en pas je deze gemakkelijk aan, aan de vraag in de markt

 

Starten met low-code in de retail?

Ben je geïnteresseerd om low-code in je retailbedrijf te integreren? Volg deze stappen: 

  1. Analyseer je huidige systemen: Krijg inzicht in je bestaande technologie om te bepalen waar verbeteringen mogelijk zijn.
  2. Definieer je doelen: Bepaal wat je wilt bereiken met low-code, zoals het verbeteren van klantinteractie of het stroomlijnen van voorraadbeheer.
  3. Zoek een ervaren low-code partner: Vind een expert die je kan begeleiden in het selecteren en implementeren van de juiste low-code oplossingen voor je winkel.
  4. Begin met een kleinschalig project: Start klein om de wateren te testen en eventuele risico’s te minimaliseren.
  5. Evalueer en breid uit waar nodig: Na implementatie is het belangrijk de resultaten te bekijken en hiervan te leren. Schaal vervolgens op voor grotere impact.

Programma’s en diensten

Maak kennis met onze low-code dienstverlening

Bij ChangeMakers helpen we organisaties de kracht van low-code te benutten. Onze diensten reiken van het advies, tot de daadwerkelijke implementatie van low code software. We bieden een tweetal unieke programma’s die zijn gericht op advies, management en begeleiding (Changing), ofwel de daadwerkelijke ontwikkeling (Making). 

App factory

Transformeer je retailactiviteiten snel met op maat gemaakte apps. Profiteer van een razendsnelle marktintroductie en blijf de concurrentie een stap voor. Wil jouw organisatie het maximale halen uit digitale transformaties? Onze DevOps-teams voegen razendsnel waarde toe door het realiseren van turnkey projecten die je helpen de volgende stap te kunnen zetten. Wij realiseren tot 10x sneller jouw projecten.

 

 

Interim management

Maak je organisatie klaar voor de toekomst van retail met behulp van onze ervaren interim managers. Zorg voor een naadloze integratie van low-code en optimaliseer je bedrijfsprocessen. We maken je organisatie gereed om low-code ontwikkeling te omarmen. Dit doen we door leiding te geven aan een team, het benodigde portfolio te managen, mensen ervoor te organiseren en platformprocessen vorm te geven.

 

Low-code advies

Navigeer door de technologische keuzes met ons deskundig advies. Kies de beste oplossingen voor je retailbehoeften en zorg voor een naadloze integratie met bestaande systemen. Met onze onafhankelijke kennis van low-code platforms adviseren we niet alleen over de beste oplossing maar ook over de inrichting van de architectuur en integratie met bestaande systemen. En vooral ook hoe de organisatie hierin mee te nemen.

 

Training en coaching

Versterk je team met low-code expertise en agile werkmethoden. Verhoog de productiviteit en zorg voor continue innovatie in je winkels. Het is belangrijk om low code expertise in je organisatie te verankeren en “the agile way of work” te doorleven. Hierbij zorgen we voor training en certificering. We coachen je door het gehele project en helpen je bij de uitvoer van alle belangrijke aspecten.

 

Start vandaag nog met low-code

We kunnen er niet meer omheen. Technologie en retail zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Low-code biedt retailers de mogelijkheid om innovatief en concurrerend te blijven. Het gaat er niet alleen om technologie te adopteren, maar om de juiste technologie te kiezen die je bedrijf vooruithelpt. ChangeMakers helpt je hierbij.

Laten we samenwerken. Neem contact met ons op!

Zelf een ChangeMaker worden?

Bij ChangeMakers zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde Changers en Makers. Wil jij jouw toekomst versnellen? Bekijk dan onze vacature-aanbod.
× WhatsApp