Low-code in het MKB

De digitale wereld van vandaag verandert sneller dan ooit tevoren. MKB-organisaties staan voor een tweevoudige uitdaging: hoe blijf je concurrerend tegenover de grootmachten, terwijl je ook flexibel en vooruitstrevend blijft? Hoe kun je energie en tijd vrijmaken, terwijl je je organisatie strategisch laat groeien? Low-code kan de sleutel zijn tot digitale transformatie in het MKB.

De digitale uitdagingen binnen het MKB

Midden- en kleinbedrijven (MKB) navigeren in een digitaal tijdperk dat zowel kansen als uitdagingen biedt. Veel MKB’s worstelen met verouderde technologische infrastructuur, waardoor ze moeite hebben om de steeds veranderende klantverwachtingen bij te benen. Daarnaast kunnen beperkte IT-budgetten en -bronnen de adoptie van nieuwe technologieën vertragen. Er is ook een voortdurende druk om snel te innoveren en concurrerend te blijven, terwijl men tegelijkertijd moet zorgen voor cybersecurity en gegevensbescherming. Verder kan het MKB moeite hebben met het integreren van verschillende bedrijfssystemen en het efficiënt benutten van bedrijfsdata voor besluitvorming. Al deze uitdagingen vereisen moderne en flexibele technologische benaderingen.

low-code in het mkb

Uitleg over low-code als technologie

Low-code biedt het MKB een toegankelijke manier om IT-oplossingen te creëren zonder de complexiteit van traditionele codering. In wezen stelt het teams in staat om sneller en efficiënter digitale tools te bouwen en te implementeren, met de wendbaarheid om te reageren op veranderende zakelijke behoeften.

Waarom het MKB low-code moet omarmen

Gelijk speelveld met grotere spelers

Low-code stelt het MKB in staat om snel applicaties te lanceren en te wijzigen, waardoor je net zo snel of zelfs sneller kunt zijn dan grotere concurrenten

Maximaliseren van beperkte resources

In plaats van te investeren in uitgebreide IT-teams, kun je met low-code bestaande medewerkers inzetten om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen. Dit noemen we citizen development

Strategische differentiatie

Low-code stelt je in staat om unieke tools en oplossingen te creëren die precies passen bij jouw bedrijfsbehoeften, iets wat standaardsoftwarepakketten niet kunnen bieden

100% fit

Traditionele software kan vaak te generiek zijn. Low-code zorgt ervoor dat de gebouwde oplossing perfect past bij de specifieke behoeften van jouw organisatie

ROI van het investeren in low-code

Investeren in low-code kan in eerste instantie als een uitdaging voelen, gezien het een vernieuwende benadering van softwareontwikkeling is. Echter, eenmaal vertrouwd, biedt het opmerkelijke voordelen. Denk aan efficiënter ontwikkelen, flexibele aanpassingen, en kostenbesparing op termijn. Door nu te kiezen voor low-code, zet je je bedrijf stevig in de markt en kun je snel reageren op veranderende behoeften.

Praktijkvoorbeelden van low-code applicaties

Geen enkele MKB’er is natuurlijk hetzelfde. Dus sommen we enkele gangbare praktijktoepassingen van low-code applicaties:

Klantrelatiebeheer Centraliseer klantgegevens, volg interacties en verbeter de klantenservice, allemaal op maat gemaakt voor jouw specifieke bedrijf
Voorraad- en leveranciersbeheer Houd de controle over je voorraad en optimaliseer de samenwerking met leveranciers op een manier die past bij je bedrijfsmodel
Boekhouding en facturatie Stroomlijn je financiële processen en maak facturatie efficiënter met tools die perfect aansluiten bij je behoeften
Personeelsplanning Plan en beheer je personeelsbehoeften dynamisch, rekening houdend met variabele factoren in jouw industrie
E-commerce platform Creëer een op maat gemaakte online verkoopervaring die precies past bij wat jouw klanten willen en nodig hebben
Marketing en analytics Implementeer marketingtools en analyseer de prestaties in realtime, met de flexibiliteit om je strategieën snel aan te passen

 

Starten met low-code?

Ben je geïnteresseerd om low-code te integreren in de bedrijfsvoering? Volg deze stappen:

1. Evalueer je huidige IT-landschap

Identificeer de huidige pijnpunten en kijk waar low-code van waarde kan zijn.

2. Bepaal je digitale transformatiedoelen

Zijn het automatiseren van processen, verbeteren van klantinteracties of naleving van regelgeving je belangrijkste drijfveren? Maak concrete doelen.

3. Kies een betrouwbare low-code partner

Het is belangrijk om samen te werken met een ervaren partner die ervaring heeft in zowel low-code als de financiële sector.

4. Begin met een pilotproject

Door te beginnen met een kleinschalig project kun je de waarde van low-code verkennen zonder veel risico.

5. Continue monitoring en evaluatie

Houd na implementtatie de prestaties bij en stel bij waar nodig. Neem feedback van zowel klanten als medewerkers serieus om het systeem te verbeteren.

6. Training en kennisdeling

Zorg dat je team up-to-date blijft met de nieuwste low-code technieken en beste praktijken. Op deze manier kan je het low-code gedachtengoed optimaal in je organisatie verwerken!

Programma’s en diensten

Maak kennis met onze low-code dienstverlening

Bij ChangeMakers helpen we organisaties de kracht van low-code te benutten. Onze diensten reiken van het advies, tot de daadwerkelijke implementatie van low code software. We bieden een tweetal unieke programma’s die zijn gericht op advies, management en begeleiding (Changing), ofwel de daadwerkelijke ontwikkeling (Making). 

App factory

Wil jouw organisatie het maximale halen uit digitale transformaties? Onze DevOps-teams voegen razendsnel waarde toe door snel en op maat gemaakte zakelijke apps te bouwen die inspelen op MKB-behoeften. Wij realiseren tot 10x sneller jouw projecten.

 

 

Interim management

Strategisch leiderschap om een vlotte integratie van low-code te garanderen en je organisatie voor te bereiden op de toekomst. Zorg voor een soepele transitie naar een modern, technologiegedreven organisatie. We maken je organisatie gereed om low-code ontwikkeling te omarmen.

 

Low-code advies

Laat je organisatie profiteren van de nieuwste technologische mogelijkheden. Krijg deskundig advies over welke low-code oplossingen het beste passen bij je behoeften. Met onze kennis van low-code adviseren we over de beste oplossing, de inrichting van de architectuur en integratie met bestaande systemen. Maar vooral ook hoe de organisatie hierin mee te nemen.

 

Training en coaching

Versterk je team met de benodigde vaardigheden en kennis om het meeste uit low-code te halen. Verhoog de efficiëntie en zorg voor een betere ervaring. Hierbij zorgen we voor training en certificering. We coachen je door het gehele project en helpen je bij de uitvoer van alle belangrijke aspecten.

 

Start vandaag nog met low-code

In de strijd tegen grotere spelers kan het MKB profiteren van de wendbaarheid en maatwerk die low-code biedt. Loop niet achter en stap in de wereld van digitale transformatie en creëer je eigen succesverhaal. Neem vandaag nog contact op met ChangeMakers om je reis te beginnen.

Zelf een ChangeMaker worden?

Bij ChangeMakers zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde Changers en Makers. Wil jij jouw toekomst versnellen? Bekijk dan onze vacature-aanbod.
× WhatsApp