Low-code voor onderwijsinstellingen

In het hedendaagse onderwijslandschap speelt technologie een steeds grotere rol. Om bij te blijven én tijd efficiënt te werken, is het belangrijk om naar efficiënte oplossingen te zoeken. Maar hoe ga je mee zonder vast te lopen in technologische complexiteit en hoge kosten? Low-code kan hierin je bondgenoot zijn.

De uitdagingen binnen onderwijsinstellingen

Als je in een onderwijsinstelling werkt, ben je vast bekend met de uitdagingen zoals administratieve inefficiëntie door verouderde systemen, communicatieproblemen tussen alle betrokkenen, en de noodzaak om snel te kunnen inspelen op veranderingen. Daarbij komt de behoefte aan betrouwbare gegevensbeveiliging, de complexiteit van afstandsonderwijs, en de kosten en training verbonden aan nieuwe technologieën.

Het vinden van een passende oplossing voor deze problemen is essentieel.

low-code voor onderwijsinstellingen

Low-code in begrijpelijke taal

Low-code klinkt technisch, maar laten we het eenvoudig maken. Stel je voor dat je een LEGO-set hebt. In plaats van elk stukje apart te maken, heb je grote, voorgevormde stukken die samenkomen om een applicatie of software(koppeling) te bouwen. Dat is low-code.

Je hebt de blokken en tools die je nodig hebt, klaar om snel en effectief te worden samengevoegd zonder dat je elk klein detail vanaf de grond hoeft op te bouwen.

Low-code in het onderwijs

Zie jij ook de uitdagingen in het onderwijs? Met low-code krijg je de flexibiliteit om applicaties snel aan te passen aan veranderende behoeften. Je bespaart kosten, integreert moeiteloos oude en nieuwe systemen en verbetert de communicatie tussen alle betrokkenen. Plus, het ondersteunt en optimaliseert het digitale leren. Kortom, low-code helpt jouw onderwijsinstelling om innovatief en efficiënt te blijven.

De ROI van de investering in low-code

Stel je voor dat je investeert in een technologie waarbij je niet alleen kosten bespaart, maar ook sneller resultaten ziet. Dat is de ROI-belofte van low-code. Van lagere ontwikkelingskosten tot snellere adoptie, low-code biedt scholen de kans om voorop te blijven lopen.

Voorbeelden van low-code applicaties in het onderwijs

Dit klinkt tot nu toe misschien nog wat abstract. Laten we het concreter maken aan de hand van een aantal voorbeelden van low-code applicaties:

Lesroosterbeheer Stel je voor dat je zonder hoofdbrekens binnen enkele minuten een conflictvrij rooster kunt samenstellen
Huiswerk- en opdrachtportaal Een plek waar studenten hun werk indienen en real-time feedback krijgen, waardoor de communicatie verbetert
Aanwezigheidsregistratie In een oogwenk weten welke studenten aanwezig zijn en welke niet
Online bibliotheekreserveringen Een systeem waarbij studenten boeken online reserveren, verlengen en herinneringen ontvangen om ze terug te brengen
Ouder-leerkracht communicatieplatform Een directe en veilige manier voor ouders en docenten om in contact te staan, zodat iedereen up-to-date is over de laatste ontwikkelingen
Evaluatie en rapportage Automatiseer rapportages en minimaliseer handmatige fouten.De automatische invoer en generatie van studentenprestaties zorgen voor consistentie en nauwkeurigheid
Schoolkantine beheer Een gestroomlijnd systeem van online maaltijdbestellingen, betalingen en feedback over het menu. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring voor zowel studenten als personeel
Studievoortgang tracker Een tool die docenten, studenten en ouders inzicht geeft in academische vorderingen, waardoor zwakke punten worden geïdentificeerd en successen worden gevierd
Budgettering en uitgaven app Een transparante kijk op schoolfinanciën met tools voor het volgen van uitgaven, budgetteren en financiële rapportage. Hiermee wordt financieel beheer eenvoudiger en efficiënter

 

Klaar om te beginnen met low-code?

Ben je geïnteresseerd in het starten met low-code binnen jouw onderwijsinstelling? Hier zijn enkele aanbevolen stappen: 

  1. Evalueer je huidige systemen: Waar ligt de grootste behoefte aan verbetering of digitalisering binnen jouw school?
  2. Bepaal je doelen: Wat hoop je te bereiken met een nieuwe applicatie of systeem?
    Zoek naar specialisten: Vind een betrouwbare low-code partner zoals ChangeMakers, die ervaring heeft met digitale transformatie.
  3. Begin klein: Start met een pilotproject om het potentieel van low-code te verkennen zonder een grote initiële investering.
  4. Evalueer en schaal: Na succesvolle implementatie, kijk je naar andere gebieden waar low-code nuttig kan zijn en breid je daar eventueel naar uit.

Programma’s en diensten

Maak kennis met onze low-code dienstverlening

Bij ChangeMakers helpen we organisaties de kracht van low-code te benutten. Onze diensten reiken van het advies, tot de daadwerkelijke implementatie van low code software. We bieden een tweetal unieke programma’s die zijn gericht op advies, management en begeleiding (Changing), ofwel de daadwerkelijke ontwikkeling (Making). 

App factory

Wil jouw organisatie het maximale halen uit digitale transformaties? Onze DevOps-teams voegen razendsnel waarde toe door het realiseren van turnkey projecten die je helpen de volgende stap te kunnen zetten. Wij realiseren tot 10x sneller jouw projecten.

 

 

Interim management

Optimaliseer onderwijsprocessen met onze gespecialiseerde begeleiding. Zorg voor een soepele transitie naar een modern, technologiegedreven onderwijsmodel. We maken je organisatie gereed om low-code ontwikkeling te omarmen. Dit doen we door leiding te geven aan een team, het benodigde portfolio te managen, mensen ervoor te organiseren en platformprocessen vorm te geven.

 

Low-code advies

Laat je onderwijsinstelling profiteren van de nieuwste technologische mogelijkheden. Krijg deskundig advies over welke low-code oplossingen het beste passen bij je onderwijsbehoeften. Met onze onafhankelijke kennis van low-code platforms adviseren we over de beste oplossing, de inrichting van de architectuur en integratie met bestaande systemen. Maar vooral ook hoe de organisatie hierin mee te nemen.

 

Training en coaching

Rust docenten en administratief personeel uit met de vaardigheden die ze nodig hebben in een digitaal tijdperk. Verhoog de efficiëntie en zorg voor een betere onderwijservaring. Het is belangrijk om low code expertise in je organisatie te verankeren en “the agile way of work” te doorleven. Hierbij zorgen we voor training en certificering. We coachen je door het gehele project en helpen je bij de uitvoer van alle belangrijke aspecten.

 

Start vandaag nog met low-code

In een tijdperk waar technologie en onderwijs hand in hand gaan, is low-code de sleutel tot een naadloze, toekomstbestendige onderwijservaring. Bij ChangeMakers combineren we deze technologie met diepgaand inzicht in de onderwijssector. Of je nu op zoek bent naar een unieke applicatie, deskundig advies of begeleiding gedurende het hele proces, wij helpen je graag verder op jouw digitale pad.

Laten we samenwerken. Neem contact met ons op!

Zelf een ChangeMaker worden?

Bij ChangeMakers zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde Changers en Makers. Wil jij jouw toekomst versnellen? Bekijk dan onze vacature-aanbod.
× WhatsApp