Low-code voor het openbaar vervoer

De digitale revolutie speelt een grote rol in elke sector, zo ook in het openbaar vervoer. Terwijl steden zich bezighouden met de drukte van reizigers, groeit de roep om technologische oplossingen die de gebruikerservaring kunnen transformeren. Stap in de wereld van low-code. De kracht die klaar staat om het openbaar vervoer te herdefiniëren. Nieuwsgierig? Lees verder en ontdek de mogelijkheden.

Uitdagingen voor organisaties in het openbaar vervoer

Vervoersmanagers en bestuurders staan elke dag voor grote uitdagingen. Reizigers die real-time informatie eisen, de complexiteit van het koppelen van systemen in een constant veranderende technologische omgeving en de druk om operationeel efficiënt en kosteneffectief te blijven. In zo’n complex landschap heb je gereedschappen nodig die meegroeien met je ambities en tegelijkertijd flexibiliteit bieden.

low-code voor retail organisaties

Wat is low-code?

Low-code is niet zomaar een technische term; het is de toekomst van IT. Stel je voor dat je snel en efficiënt applicaties kunt bouwen zonder diep in de code te duiken. Dit betekent dat je meer tijd hebt voor strategische beslissingen en minder zorgen hebt over technische beperkingen. Low-code platformen bieden de flexibiliteit die je nodig hebt om te reageren op veranderende eisen en verwachtingen.

Low-code en digitale transformatie in het openbaar vervoer

In het digitale tijdperk verwachten je reizigers een snelle, digitale ervaring. Met low-code kun je die ervaring bieden en je operationele processen optimaliseren. Of het nu gaat om real-time updates of integraties met andere stadsdiensten, low-code maakt het mogelijk.

ROI van de investering in low-code

Investeer je in low-code, dan pluk je de vruchten van snellere ontwikkelingstijden, lagere IT-kosten en een betere klantervaring. Maar dat is nog niet alles. Problemen worden sneller opgelost, teams werken efficiënter samen en je organisatie wordt als geheel wendbaarder.

Voorbeelden van low-code toepassingen in het openbaar vervoer

Dit klinkt tot nu toe misschien nog wat abstract. Laten we het concreter maken aan de hand van een aantal voorbeelden van low-code applicaties:

Ticketing systemen Naast eenvoudige boekingen biedt dit directe integraties met betalingssystemen en partners
Reizigersinformatiesystemen Bied realtime updates en voorspellende reisinformatie direct op de smartphones van je reizigers
Onderhoudsplanning Plan onderhoud op basis van real-time gegevens, optimaliseer middelen en verleng de levensduur van voertuigen
Klachtenbeheer Integreer feedbackformulieren en zorg voor een snelle opvolging, waardoor de tevredenheid toeneemt
Personeelsbeheer Automatiseer roostering en training, en verbeter de communicatie binnen je teams
Analytische dashboards Krijg inzicht in piektijden en passagiersbewegingen om beslissingen te sturen
Verloren voorwerpen database Match verloren voorwerpen snel met meldingen van verloren voorwerpen om de klanttevredenheid te verbeteren
Integratie met stadssystemen Verbind je diensten naadloos met andere stadsservices zoals parkeerfaciliteiten en evenementen

Beginnen met low-code in het OV

Ben je klaar om de transitie naar low-code aan te gaan binnen jouw vervoersorganisatie? Volg deze uitgebreide stappen om de reis soepel en efficiënt te laten verlopen:

 1. Evalueer en bepaal doelen

Analyseer je huidige systemen om knelpunten te identificeren. Vraag jezelf af: waar kan low-code het meeste verschil maken? Door je doelen vroegtijdig te bepalen, leg je een sterke fundering voor het verdere proces.

2. Zoek een specialistische partner

De kracht van low-code komt pas echt tot zijn recht met de juiste expertise. Een partner als ChangeMakers kan je helpen om gerichte en effectieve oplossingen te implementeren die specifiek zijn voor de uitdagingen van het openbaar vervoer.

3. Start met een pilot en evalueer

Start met een kleinschalig project om de voordelen en werking van low-code te ervaren. Na een succesvolle pilot, evalueer je de resultaten, verzamel je feedback en identificeer je verbeterpunten.

4. Implementeer en schaal

Met de inzichten uit je pilot breid je de toepassing van low-code uit naar andere delen van je organisatie. Optimaliseer het proces en de applicatie waar nodig en zorg voor een naadloze integratie met bestaande systemen.

Programma’s en diensten

Maak kennis met onze low-code dienstverlening

Bij ChangeMakers helpen we organisaties de kracht van low-code te benutten. Onze diensten reiken van het advies, tot de daadwerkelijke implementatie van low code software. We bieden een tweetal unieke programma’s die zijn gericht op advies, management en begeleiding (Changing), ofwel de daadwerkelijke ontwikkeling (Making). 

App factory

Transformeer de processen van het openbaar vervoer met op maat gemaakte apps. Bied reizigers directe toegang tot real-time informatie en geïntegreerde diensten. Wil jouw organisatie het maximale halen uit digitale transformaties? Onze DevOps-teams voegen razendsnel waarde toe door het realiseren van turnkey projecten die je helpen de volgende stap te kunnen zetten. Wij realiseren tot 10x sneller jouw projecten.

 

 

Interim management

Verander je operationele strategieën met behulp van onze gespecialiseerde begeleiding. Zorg voor een soepele overgang naar een technologie gedreven vervoersmodel. We maken je organisatie gereed om low-code ontwikkeling te omarmen. Dit doen we door leiding te geven aan een team, het benodigde portfolio te managen, mensen ervoor te organiseren en platformprocessen vorm te geven.

 

Low-code advies

Laat je vervoersorganisatie profiteren van de nieuwste technologische mogelijkheden. Ons team geeft deskundig advies over welke low-code oplossingen het beste passen bij je specifieke behoeften. Met onze onafhankelijke kennis van low-code platforms adviseren we niet alleen over de beste oplossing maar ook over de inrichting van de architectuur en integratie met bestaande systemen. En vooral ook hoe de organisatie hierin mee te nemen.

 

Training en coaching

Voorzie je personeel van de essentiële vaardigheden die nodig zijn in een steeds veranderende digitale omgeving. Hiermee zorg je voor een efficiëntere bedrijfsvoering en een betere ervaring voor zowel reizigers als medewerkers. Het is belangrijk om low code expertise in je organisatie te verankeren en agile te werken. We zorgen voor training en certificering en coachen je door het gehele project en helpen je bij de uitvoer van alle belangrijke aspecten.

 

Ben je klaar voor de volgende stap?

Ga mee met de digitale transformatie. Ontdek hoe low-code de sleutel kan zijn tot jouw succes in het openbaar vervoer. Het gaat niet alleen om technologie te adopteren, maar om de juiste technologie te kiezen die je bedrijf vooruithelpt. ChangeMakers helpt je hierbij.

Laten we samenwerken. Neem contact met ons op!

Zelf een ChangeMaker worden?

Bij ChangeMakers zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde Changers en Makers. Wil jij jouw toekomst versnellen? Bekijk dan onze vacature-aanbod.
× WhatsApp