mendix ontwikkelaar worden

Mendix ontwikkelaar worden

Lijkt het je leuk om snel en gemakkelijk mobiele en webapplicaties op schaal te ontwikkelen via low code? Dan is Mendix ontwikkelaar worden misschien iets voor jou. In deze blog lees je alles over deze baan. Want wat is Mendix? Wat een Mendix ontwikkelaar? Welke skills heb je nodig? En natuurlijk: hoe word je Mendix ontwikkelaar? Als specialist in low-code geven wij je antwoord op deze vragen. 

Wat is een Mendix ontwikkelaar?

Laten we bij het begin beginnen. Een Mendix ontwikkelaar is een IT-professional die gespecialiseerd is in het maken van digitale applicaties met behulp van de low-code app-ontwikkelsoftware van Mendix. Deze software maakt het mogelijk om snel en efficiënt mooie en complexe applicaties te maken, zonder dat er veel code aan te pas komt en je dus veel technische kennis moet hebben van programmeertalen als Java of HTML. 

Wat is Mendix? 

Het Nederlandse Mendix is een van de meest populaire platforms voor low-code app-ontwikkeling en heeft een groot aantal functies die je helpen om mooie en geavanceerde applicaties te maken. Deze software maakt gebruik van een visueel ontwerp- en werkproces, waardoor je makkelijk prototypes van je applicatie kunt maken en deze vervolgens stap voor stap kunt uitbouwen. Daarnaast biedt Mendix ook een code-editor voor programmeurs, zodat je applicaties nog verder aan kunt passen en maken zoals jij dat wilt. Ook de Mendix Microservices zijn een grote toegevoegde waarde.

“Wij geloven dat je met low-code een gigantische impact kunt hebben op het ontwikkelings- en versnellingsproces van IT binnen organisaties. Word een ChangeMaker bij ons!” 

Wat doet een Mendix ontwikkelaar? 

Als Mendix ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor de continue ontwikkeling en verbetering van mooie, complexe applicaties in een dynamische werkomgeving. Je houdt je bezig met: 

 • De nauwe samenwerking met opdrachtgevers om hun behoeften en eisen te begrijpen; 
 • Het ontwerpen en bouwen van de software die aan deze behoeften voldoet; 
 • Het oplossen van problemen wanneer deze zich voordoen; 
 • Het voortdurend verbeteren en optimaliseren van bestaande softwaretoepassingen. 

Om dit proces mogelijk te maken heb je sterke analytische en communicatieve vaardigheden nodig. Dit is belangrijk zodat je goed kunt luisteren naar de wensen van de opdrachtgever. Dit betekent dat je goed kunt doorvragen om begrijpen wat de opdrachtgever wilt. Jouw rol is dat je dit vervolgens kunt vertalen naar oplossingen. Daarbij is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken met je collega’s. 

Geef jij liever advies? Dan is low-code consultant wellicht de baan voor jou! 

Hoe word je een Mendix ontwikkelaar? 

Lijkt een baan als Mendix ontwikkelaar jou wel iets? Als liefhebber van low-code snappen wij dit als geen ander! Om jouw Mendix-skills verder te ontwikkelen, zijn er verschillende opleidingen beschikbaar via Mendix. Daar kan je de volgende certificatie behalen: 

 • Rapid Developer Certification  
 • Intermediate Developer Certification 
 • Advanced Developer Certification 
 • Expert Developer Certification 

Let er wel op dat het geld kost om het daadwerkelijke examen af te leggen om gecertificeerd te worden!  

Mendix opleiding volgen bij ChangeMakers  

Bij ChangeMakers zijn we altijd op zoek naar gedreven en gemotiveerde mensen die Mendix ontwikkelaar willen worden! Met veel toewijding, gedrevenheid en Mendix-enthousiasme kun jij ook Mendix ontwikkelaar worden. Bij ChangeMakers zijn wij specialist in low-code en bieden wij verschillende opleidingsmogelijkheden aan waarbij jij je geen zorgen hoeft te maken over de kosten. Bovendien doe je meteen werkervaring op. Je leert dan alle ins-en-outs van low-code Mendix en je komt te werken in een hartstikke leuk internationaal team van gemotiveerde mensen. 

“Wij versnellen IT. Door gebruik te maken van nieuwe manieren van werken, de nieuwste technologie in applicatieontwikkeling en applicatie integratie in te zetten.” 

De toekomst van Mendix als low-code platform 

Mendix is een krachtig en populair low-code platform dat organisaties van elke omvang de mogelijkheid biedt om snel en eenvoudig complexe digitale applicaties te bouwen zonder dat daar uitgebreide technische kennis of expertise voor nodig is. Lees hier waarom low-code zo handig is!

Met de visuele ontwerptools, intuïtieve workflows en robuuste functionaliteit maakt Mendix het voor iedereen gemakkelijk om functionele en schaalbare apps te maken die voldoen aan de behoeften van hun gebruikers. Daarom is Mendix de toekomst voor IT-professionals die snel en makkelijk digitale applicaties willen maken, of het nu gaat om kleine bedrijven of multinationals. Of je nu ervaren bent of nog moet starten, met low-code applicaties als Mendix kan iedereen zijn ideeën makkelijk in de praktijk brengen en verwezenlijken. Zo kun je bijdragen aan een mooie toekomst voor jezelf en anderen. En dat is waar wij bij ChangeMakers voor staan! 

Mendix ontwikkelaar worden bij ChangeMakers  

Wil jij graag met een leuk internationaal team met gemotiveerde mensen werken aan uitdagende projecten met een duurzaam karakter? Dan is Mendix ontwikkelaar worden misschien wel de perfecte keuze voor jou. Wij van ChangeMakers zijn altijd op zoek naar gemotiveerde Changers en Makers. Low-code maakt een gigantische en positieve impact op het ontwikkelings- en versnellingsproces van IT binnen organisaties. Wil jij samen met een gemotiveerd, internationaal team werken aan duurzame projecten? Neem dan contact met ons op! 

  Lees ook

  Low-code apps ontwikkelen met AI

  Low-code apps ontwikkelen met AI

  In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

  × WhatsApp