softwarekoppelingen en low-code

Softwarekoppelingen en low-code + 8 meestgebruikte vormen

Loop jij tegen het complexe proces van het koppelen van software aan? Maak kennis met softwarekoppelingen via low-code. Hiermee optimaliseer je bedrijfsprocessen, vereenvoudig je de bedrijfsvoering en verminder je handmatige handelingen. In deze blog delen we 8 voorbeelden van software die je kunt koppelen met low-code.

Waarom software koppelingen?

Door softwarekoppelingen toe te spitsen op je bedrijf, bevorder je de wendbaarheid en creëer je snellere groeimogelijkheden. Fouten worden geminimaliseerd, taken worden versneld, en de resulterende gegevensuitwisseling verhoogt de productiviteit. Dit alles komt doordat medewerkers snel en gemakkelijk toegang hebben tot de geïntegreerde informatie.

De uitdagingen bij softwarekoppelingen

Voor velen kan het technische aspect van softwarekoppelingen een grote klus zijn. Het begrijpen van API’s, gegevensformaten en communicatieprotocollen vereisen specifieke technische kennis waar niet iedereen over beschikt. Een ander punt van frustratie is de onzekerheid over de compatibiliteit tussen verschillende softwareapplicaties. Elk softwarepakket heeft zijn eigen datastructuren en technische eisen, wat het een uitdaging maakt om ze soepel met elkaar te laten communiceren.

Low-code softwarekoppelingen

Gelukkig is er een simpele oplossing: low-code. Wat is dat nou precies? In het kort: low-code is een nieuwe, duurzame vorm van softwareontwikkeling. Met low-code kun je zonder diepgaande programmeerkennis snel en gemakkelijk softwareapplicaties ontwikkelen en aan elkaar koppelen. In plaats van een tekstuele codeeromgeving werkt low-code met intuïtieve gebruikersinterfaces en drag-and-drop tools. Codering is dus niet meer nodig. Dit stelt IT-specialisten in staat om beter te reageren op de veranderende behoeften van de organisatie en om nieuwe applicaties en koppelingen sneller op te leveren. Zelfs andere medewerkers kunnen met low-code aan de slag! Dat noemen we Citizen Development.

De 8 meest gebruikte vormen van low-code software koppelingen

Van facturatiesoftware gekoppeld aan het CRM-systeem, tot de afsprakenapplicatie gekoppeld met het klantportaal, de mogelijkheden van low-code zijn eindeloos. Hieronder bespreken we de 8 meest gebruikte applicaties en koppelingen.

Facturatie software

Low-code facturatie software maakt factureren een stuk efficiënter door vrijwel automatisch facturen en herinneringen te genereren, waardoor tijdrovende en repetitieve taken aanzienlijk verminderd worden. Het koppelen van je facturatie software aan andere systemen, zoals je HRM- of CRM-systeem, vergemakkelijkt gegevensuitwisseling en optimaliseert bedrijfsprocessen.

Planningssysteem

Met een low-code planningssysteem worden repetitieve planningstaken geautomatiseerd en complexe planningsvereisten vereenvoudigd. Dit systeem kan naadloos worden gekoppeld met andere bedrijfssystemen zoals Projectbeheer of een ERP-systeem.

HRM-systeem

Van het aanmelden van nieuwe medewerkers tot verlofaanvragen, met een low-code HRM-systeem gaat dit praktisch automatisch en bespaar je je HR-medewerkers dus veel tijd. Koppelingen met bijvoorbeeld een onboarding-systeem of afsprakenapplicatie zorgen voor nog soepelere bedrijfsprocessen.

Afsprakenapplicatie

Een low-code afsprakenapplicatie maakt het voor werknemers en klanten mogelijk om op elk moment en vanaf elk apparaat afspraken te plannen, wijzigen of annuleren. Real-time updates houden alle partijen op de hoogte, waardoor de communicatie vlot verloopt. Integratie met bijvoorbeeld het klantportaal of CRM-systeem zorgen voor optimale gegevensuitwisseling en een aanmerkelijke vermindering van handmatige handelingen.

ERP-systeem

Operationele bedrijfsprocessen zoals financiën, voorraadbeheer en sales worden geautomatiseerd en geïntegreerd met een low-code ERP-systeem (Enterprise Resource Planning). Zo’n systeem is in staat zich aan te passen aan de groei van je bedrijf en integreert moeiteloos met andere software-systemen, zoals een HRM- of projectmanagementsysteem.

Approval flows

Low-code approval flows bieden de mogelijkheid om diverse goedkeuringsprocessen, zoals inkooporders of vakantieaanvragen, te automatiseren en te stroomlijnen. Dit resulteert in tijdsbesparing en vermindering van fouten.
Door een koppeling te maken met bijvoorbeeld facturatie software of CRM wordt de efficiëntie binnen organisaties aanzienlijk verbeterd.

Contract Management

Low-code contractmanagement stelt gebruikers in staat contractteksten te genereren en contractvervaldata te automatiseren. Dit zorgt voor een georganiseerd contractbeheer en voorkomt het missen van belangrijke data.
Door de directe gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld HRM of facturatiesoftware bespaar je een hoop tijd in administratieve taken.

Klantportaal

Een klantportaal via low-code stelt bedrijven in staat om diensten aan te bieden die perfect aansluiten bij de behoeften van klanten, waardoor de interactie met hen vlotter en effectiever verloopt.
Door integratie met CRM en facturatiesoftware kunnen bedrijven het portaal verder optimaliseren, wat resulteert in tijdsbesparing en verbeterde gebruikerservaring.

Conclusie – snel en gemakkelijk software ontwikkelen en koppelen

Van efficiënte facturatie tot geautomatiseerd contractbeheer, softwarekoppelingen zorgen voor soepelere bedrijfsvoering en zijn niet meer weg te denken uit het dynamische bedrijfsleven. Waar er voor de IT-afdeling voorheen nogal wat frustratie gepaard kon gaan met het maken van software koppelingen, biedt low-code een simpele oplossing die flink wat hoofdpijn kan besparen. Met low-code kun je zonder technische expertise snel en gemakkelijk softwareapplicaties ontwikkelen en aan elkaar koppelen.

Neem contact op

Is jouw bedrijf toe aan digitalisering in de vorm van software koppelingen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen of waar je op moet letten? Of zijn de eerste koppelingen al gemaakt, maar loop je tegen de complexiteit van dit technische proces aan? Klinkt dit als iets waar jouw bedrijf of IT-afdeling de vruchten van kan plukken? Wij zijn ChangeMakers, specialist op het gebied van low-code, en staan klaar om jou te helpen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees ook

Low-code apps ontwikkelen met AI

Low-code apps ontwikkelen met AI

In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

× WhatsApp