waarom low-code

Waarom low-code?

Met low-code kun je makkelijker dan ooit flexibele applicaties maken om specifieke taken gedaan te krijgen. Of je nu een zakelijke gebruiker bent die zelf apps wilt maken of een ontwikkelaar die organisatieprocessen wilt vereenvoudigen. Maar naast dat het makkelijk in gebruik is, waarom is low-code zo handig en waarom is het de toekomst? Dat vertellen we je in deze blog.  

Wat zijn de voordelen? 

Low-Code Applicatieontwikkelings Platforms, ook wel LCAP’s genoemd, abstraheren en automatiseren iedere stap van de levenscyclus van een applicatie. Je kunt je voorstellen dat het dan dus een stuk eenvoudiger en toegankelijker wordt om applicaties te maken. Zonder al te veel technische expertise kun je met Mendix low-code dus applicaties ontwikkelen. Bovendien vergroot het de realisatiekracht binnen jouw organisatie en is het duurzame software. De voordelen zorgen ervoor dat veel organisaties steeds meer inzetten op deze vorm van softwareontwikkeling. 

Lees hier alles over wat low-code precies is

Visueel modelleren zorgt voor overzicht 

Met de handige drag-and-drop functionaliteit en de intuïtieve visuele user interface kun je als low-code ontwikkelaar allerlei soorten applicaties ontwikkelen. Met modelgedreven ontwikkeling kun je meteen zien hoe de app gaat werken en eruitziet terwijl je deze bouwt. Bovendien kun je de applicatie met één druk op de knop lanceren. Dit is natuurlijk ideaal in de snelle wereld waar wij tegenwoordig in leven. 

Componenten zijn opnieuw te gebruiken 

Een ander groot voordeel van low-code is dat het geschikt is voor herbruikbare componenten. Denk hierbij aan vooraf gemaakte modules, logica, sjablonen, connectoren en meer apps die op verschillende platforms werken. Een ervaren ontwikkelaar kan ook de componenten van een low-code app aanpassen en uitbreiden.  

Samenwerking is makkelijker dan ooit 

Met ingebouwde tools kun je samen tools voor feedback loops, revisie tracking, user stories, messaging en meer ontwikkelen. Het visuele karakter van low-code zorgt ervoor dat iedereen dezelfde ontwikkelingstaal spreekt. We zien immers ook vaak dat organisaties een heel transformatieproces meemaken alvorens ze de low-code filosofie gaan implementeren. Low-code werkt namelijk het beste als alle betrokken stakeholders binnen een organisatie betrokken zijn! 

Schaalbare omgeving zorgt voor flexibiliteit 

Een low-code cloud-platform biedt onwijs veel flexibiliteit, ondersteuning voor continuous delivery, en run-time en dev-time schaalbaarheid op aanvraag. Je kunt nieuwe apps implementeren en bestaande apps snel uitbreiden naar de eisen van jouw klant en de (ontwikkelende) organisatiebehoeften. 

Lees tip! Low-code binnen organisaties: wie heeft er baat bij?

Integratie van gegevens zorgt voor gemak 

Met low-code kun je ook veilig gegevens en logica uit elke bron, systeem of dienst integreren – ook uit je belangrijkste systemen. Je bouwt ook apps met behulp van vooraf geconfigureerde API’s en connectoren. Maar je kunt ook, als je wat meer ervaring hebt natuurlijk, een integratie op maat bouwen. 

Beheer van de levenscyclus van applicaties  

Holistische low-code platforms ondersteunen Agile ontwikkelingstechnieken en DevOps-tools. Hiermee ondersteunt het alle fasen van de levenscyclus van de app-ontwikkeling met tools voor het stroomlijnen van projectbeheer, requirements management, versiebeheer, testen, implementatie en meer. 

Lees tip! Agile werken bevorderen met low-code

Low-code is de toekomst – wij helpen je graag! 

Low-code is de toekomst van softwareontwikkeling. Het heeft veel voordelen die we in deze blog hebben toegelicht. De mogelijkheden zijn eindeloos en ChangeMakers kan je op weg helpen op jouw low-code avontuur! Met onze programma’s zorgen wij voor een passende oplossing om jouw IT te versnellen. Ben je klaar om te zien wat low-code voor jou kan betekenen en wil je starten met low-code? Neem dan contact met ons op! 

    Lees ook

    Low-code apps ontwikkelen met AI

    Low-code apps ontwikkelen met AI

    In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

    × WhatsApp