citizen development low code succes

Citizen Development: Bouw samen met jouw collega’s aan low-code succes

Voel je je wel eens eens overweldigd door de stortvloed aan IT-verzoeken? Zit je vast in de sleur van verouderde systemen en oplossingen? Stel je eens voor dat je collega’s, zelfs degenen zonder IT-achtergrond, het heft in eigen handen nemen en applicaties ontwikkelen om je organisatie te transformeren. Dat is Citizen Development! Bij ChangeMakers willen we je graag laten zien hoe dit kan.

Wat is Citizen Development?

Met Citizen Development worden collega’s zonder formele IT-achtergrond omgetoverd tot ware innovatoren. Citizen developers ontwikkelen applicaties met technologie die door de IT-afdeling is goedgekeurd, ondanks hun beperkte programmeerervaring. Het is een krachtig instrument dat echt tot zijn recht komt als je de juiste tools in handen hebt.

Waarom het essentieel is

Volgens Gartner heeft al 61% van de organisaties Citizen Development geïmplementeerd of plannen om dit te doen. De redenen zijn overduidelijk.

  • Zakelijke behoeften

Zit je vast in de lus van spreadsheets en verouderde databases? Dan eindig je waarschijnlijk met een wirwar van oplossingen waar je IT-afdeling geen zicht op heeft.

  • IT-behoeften

De realiteit is dat 77% van de IT-leiders en 71% van de zakelijke leiders worstelen met de constante stroom aanvragen voor nieuwe oplossingen. De druk om zowel de bestaande infrastructuur te moderniseren als nieuwe bedrijfskritische apps te ontwikkelen, is enorm.

Hier komt Citizen Development om de hoek kijken. Het kan frustraties verminderen, helpt strategische doelen te bereiken, kosten te verlagen, en je concurrentievoordeel te behouden. Bovendien, verankert het het low-code gedachtegoed in je organisatie.

De voordelen

Citizen Development stimuleert samenwerking tussen IT en de rest van je organisatie, wat leidt tot snellere en efficiëntere oplossingen. Met de juiste aanpak kan Citizen Development helpen om:

  • Aan de groeiende vraag naar apps te voldoen
  • Het tekort aan geschoolde ontwikkelaars aan te pakken
  • Verborgen IT-processen te beheren
  • De productiviteit van IT en de business te verhogen
  • Silo’s te doorbreken en samenwerking tussen verschillende functies te bevorderen

Low-Code en Citizen Development

Low-code platforms, zoals Mendix, spelen een enorm belangrijke rol in Citizen Development. Deze platforms maken het gemakkelijker om apps te ontwikkelen en bieden ingebouwde tools voor samenwerking en balans tussen bestuurders en aandeelhouders.

Training en coaching voor een juiste implementatie en beheer

Om Citizen Development effectief te beheren en te controleren binnen jouw organisatie, is het belangrijk om te begrijpen hoe het precies werkt. Zo zorg je voor kwaliteit, veiligheid en naleving van de regelgeving.

Bij ChangeMakers kunnen we je hierbij helpen door middel van onze trainingen en coaching. Zo weet jij zeker dat je succesvolle citizen developers in jouw organisatie hebt. Onze training en coaching kunnen gaan over het verstrekken van de juiste tools en trainingen tot het opzetten van een ondersteunend netwerk binnen de organisatie.

Lees tip! Citizen Development: Bouw samen met jouw collega’s aan low-code succes

Citizen Development in actie

Ben je klaar om je IT-afdeling de juiste technologie te laten omarmen en Citizen Developers in staat te stellen daadwerkelijk bij te dragen en apps te bouwen? Dat betekent snellere resultaten met je IT-team. Het stimuleert de bijdrage van elke collega aan het succes van de organisatie en stelt hen in staat om oplossingen te creëren die echt impact maken.

Ben je klaar voor deze transformatie? Neem dan contact met ons op!

Lees ook

Low-code apps ontwikkelen met AI

Low-code apps ontwikkelen met AI

In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

× WhatsApp