low code consultant

Low-code consultant – wat doe je dan?

De huidige, snel veranderende digitale wereld vraagt om steeds nieuwe kennis. Bij deze ontwikkeling komen ook steeds nieuwe rollen en banen kijken. Zo ook de low-code consultant. Als low-code consultant ben je een belangrijke schakel in de digitale transformatie van organisaties. Maar wat doet een low-code consultant en waarom is deze rol zo belangrijk? We vertellen je er alles over. 

Wat is een low-code consultant? 

Als low-code consultant geef je professioneel en deskundig advies aan een bedrijf of individu over low-code oplossingen, zoals het Mendix low code platform. Door jouw technische en organisatorische kennis te combineren, weet jij precies hoe je de realisatiekracht van low-code kunt benutten in organisaties. Je adviseert onder andere IT-teams over het laten ontwikkelen van bedrijfsspecifieke applicaties die aansluiten op de behoeften van de organisatie. Zo adviseer je bijvoorbeeld over hoe een low-code applicatie kan zorgen dat verschillende systemen binnen een bedrijf naadloos samenwerken. Kortom: jij helpt bij het versnellen van de digitale transformatie van een organisatie. 

Tip! Lees hier wat low-code precies is.

Wat heb je nodig om consultant te worden? 

Wil je low-code consultant worden? Om mee te beginnen is het raadzaam om een low-code opleiding of cursus te volgen. Dat is namelijk de absolute basis om low-code te begrijpen. We spraken er eerder over dat je organisatorische vaardigheden ook belangrijk zijn. Het is daarom goed om eerst ervaring met low-code en het werknen binnen organisaties op te doen. Op die manier kan je  

Wist je dat je bij ons ook low-code consultant kunt worden?

Welke vaardigheden moet je hebben? 

Er zijn natuurlijk een vaardigheden belangrijk die je als consultant in je mars wilt hebben. We benoemen er een paar. 

 • Trendwatching  

Zoals we in het begin van deze blog al noemde, verandert de huidige digitale wereld razendsnel. Als low code consultant is het dus ook belangrijk dat je up-to-date blijft van de nieuwste low code technologieën en ontwikkelingen. Door deze ontwikkelingen te volgen zien jou als een autoriteit in het vakgebied. Jij weet deze kennis vervolgens ook duidelijk en begrijpelijk over te brengen en kunt de opdrachtgever precies duidelijk maken hoe een organisatie of afdeling daar baat bij heeft. 

 • Affiniteit met low-code 

Hiernaast is affiniteit met low-code natuurlijk ook belangrijk. Je hoeft de low-code applicaties natuurlijk niet altijd zelf te maken, maar kennis van zaken is belangrijk om gedegen adviezen te kunnen geven. 

 • Zakelijke kennis 

Ook is zakelijke kennis van belang. Het is belangrijk dat je begrijpt hoe een bedrijf werkt en in elkaar steekt, zodat je weet welke software en systeem oplossingen kunnen helpen de bedrijfsprocessen te optimaliseren. 

 • Sociale vaardigheden 

Sociale vaardigheden zijn hierbij natuurlijk ook belangrijk. Je hebt als consultant dagelijks veel contact met verschillende mensen met wie je allemaal goed moet kunnen communiceren. 

 • Samenwerken 

Daarnaast moet je goed kunnen samenwerken met verschillende belanghebbenden, waaronder product owners, IT-managers, ontwikkelaars, ontwerpers, UX-experts, enzovoorts. 

Waar kun je gaan werken? 

Low-code consultants werken, net als low-code ontwikkelaars, namelijk voornamelijk voor bedrijven die baat hebben bij de eenvoud en flexibiliteit die low-code ontwikkeling met zich meebrengt. Zo kun je aan de slag bij verschillende soorten organisaties, zoals multinationals, startups en overheidsinstellingen. Je werkomgeving kan daardoor erg uiteenlopend zijn: van een groot kantoorgebouw tot een co-working space of zelfs het buitenland. Wat belangrijk is, is dat je de juiste low-code tools en technologieën kent om bedrijven te helpen met hun digitale transformatie. Bij ChangeMakers onderscheiden wij binnen onze programma’s twee belangrijke doelgroepen:  

Consultancy voor publieke organisaties  

Publieke organisaties zijn alle (semi-)overheidsorganisaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Belastingdienst en gemeentes. Binnen deze organisaties wordt vaak gebruik gemaakt van verschillende systemen en software. Om goed te kunnen functioneren zijn deze systemen en software van groot belang. De overheid heeft immers verplichtingen richting de burgers! De complexiteit binnen overheidsorganisaties zorg er vaak voor dat processen ‘vastlopen’. Dat is waar low-code consultants dan in kunnen adviseren! 

Consultancy voor grotere MKB-organisaties  

Ook deze organisaties hebben vaak te maken met een complexe IT-infrastructuur. Alle interne en externe processen en afdelingen moeten op elkaar zijn afgestemd en met elkaar samenwerken. Alleen dan kan er efficiënt worden gewerkt. Als low-code consultant kun jij hier goed in adviseren.  

Low-code consultant worden bij ChangeMakers? 

Een low code consultant weet het maximale uit jouw organisatieprocessen te halen. ChangeMakers heeft low code consultants in huis die hun technische en zakelijke kennis inzetten om jouw organisatie te helpen bij het toepassen van low-code software. Wil jij dus graag als low code consultant aan de slag? Bij ChangeMakers werken we dagelijks aan duurzame projecten met een maatschappelijke impact en we zijn altijd op zoek naar nieuwe ChangeMakers. Meer weten? Lees meer over ons of neem contact met ons op.

  Lees ook

  Low-code apps ontwikkelen met AI

  Low-code apps ontwikkelen met AI

  In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

  × WhatsApp