low-code-applicatie-ontwikkeling

Low-code applicatie ontwikkeling: wanneer heb je het nodig?

Low-code applicatie ontwikkeling is steeds populairder. Maar wanneer heeft jouw organisatie daar baat bij? Stel jezelf de volgende vragen. Loopt jouw organisatie op IT gebied tegen capaciteitsproblemen aan? Krijg je bepaalde zaken steeds maar niet gerealiseerd en wil je dat processen sneller gaan? Dan kan je profijt hebben van low-code toepassingen! In deze blog lichten we verder toe wanneer low-code applicatie ontwikkeling iets voor jou is. 

Waarom zou je een low-code applicatie laten bouwen? 

Low-code, no-code, high-code. Allemaal vaktermen die je misschien niet zo heel veel zeggen. Low-code wil simpelweg zeggen dat het een software omvat waarbij weinig codering nodig is. Vanzelfsprekend kan je daardoor een stuk eenvoudiger applicatie(s) bouwen. Dit gaat dus een stuk sneller dan wanneer je een ‘high-code’ programmeertaal gebruikt.  

Bovendien is low-code ontzettend toegankelijk, duurzaam en kun je dit zelfs gebruiken wanneer je geen tot weinig kennis ervan hebt. Het maakt namelijk gebruik van een handig visueel drag-and-drop-systeem. Zo zie je meteen hoe de applicatie eruit komt te zien. Het voordeel? Het verkleint onder andere de drempel om maatwerk applicaties te ontwikkelen of low-code developer te worden. 

Lees tip! Een low-code applicatie laten ontwikkelen: waar moet je op letten

Scenario’s om low-code applicaties te laten ontwikkelen 

Dus wanneer heb jij nou low-code applicatie ontwikkeling nodig? We schetsen een aantal scenario’s. Herken jij je in 1 of meerdere van de volgende punten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Als je capaciteitsproblemen hebt 

Wil jouw organisatie een hoop? Zoals interne IT processen versnellen, cybersecurity verbeteren, nieuwe afzetmarkten benaderen en je klanten beter van dienst zijn met beter werkende software? Maar lukt het steeds maar niet omdat je te weinig capaciteit hebt? Met te weinig ontwikkelaars of of technisch personeel is er weinig tijd om aan nieuwe projecten te werken of bestaande projecten te onderhouden. Als het gaat om dit soort capaciteitsproblemen dan zijn low-code applicaties ongelooflijk nuttig.  

Lees hier meer over hoe low-code een oplossing voor IT-capaciteitsproblemen is.

Als je wilt opschalen 

Je kunt met low-code namelijk snel en efficiënt schalen. Zelfs zonder te hoeven investeren in extra hardware of software. Met low-code kun je gebruik maken van bestaande coding frameworks en platforms zoals Mendix. Dat zorgt voor meer ruimte voor ander werk voor mensen op de afdeling, waardoor de capaciteit weer toenoemt. Met een low-code platform kunnen namelijk ook mensen zonder of met minder kennis applicaties bouwen en onderhouden.  

Dus het geeft organisaties met beperkte middelen toegang tot hoogwaardige softwareoplossingen die ze nodig hebben. Zo kan jouw IT team zich gewoon bezig houden met de dagelijkse taken. Bovendien kun je zo de vraag van klanten voorblijven en dus ervoor zorgen dat alle noodzakelijke taken op tijd worden uitgevoerd.  

Wanneer er onvoldoende realisatiekracht is 

Wil je veel met jouw organisatie en heb je de capaciteit? Maar krijg je het organisatorisch niet voor elkaar om drastische verbeteringen door te voeren? Dan spreken we van onvoldoende realisatiekracht. Een capaciteitsprobleem kan daar de oorzaak van zijn. Het kan ook zo zijn dat je nog niet weet hoe je de realisatiekracht binnen de organisatie kunt vergroten. Low-code opent dan een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden voor jou, én zorgt voor realisatiekracht. Lees hier meer over hoe je jouw realisatiekracht vergroot met low-code.

“Low code maakt energie vrij”  

Het is wat Nuhi Stenvers, onze COO, vaak zegt: “Het maakt energie vrij”. Low-code zorgt hiervoor door zijn enorm snelle karakter, wat het onder andere te danken heeft aan de visuele drag-and-drop functies. Hierdoor komt er weer tijd voor andere zaken. Bovendien is het werken met low-code enorm eenvoudig en efficiënt. En dat is natuurlijk altijd welkom binnen een organisatie. Er zijn maar weinig mensen die daar ‘nee’ tegen zeggen. Nietwaar?  

Lees tip! Waarom low-code?

Als je jouw IT sneller en efficiënter wilt 

Duren IT processen binnen jouw organisatie lang? Ben je bijvoorbeeld lang bezig met rapportages maken in Excel om die vervolgens te moeten koppelen in een andere software? Met low-code kun je dit enorm snel en efficiënt voor elkaar krijgen! Bovendien duurt de ontwikkeling van een low-code applicatie ook 10 x korter dan wanneer je een applicatie met een traditionele ontwikkelingsmethode zou maken. 

Taken en processen kunnen door het visuele karakter van low-code bovendien veel sneller worden doorlopen en voltooid. Daarnaast is het ook zo dat er minder fouten gemaakt kunnen worden tijdens het ontwikkelingsproces en dat de oplossing sneller kan worden ingezet zodra deze klaar is voor lancering. Handig!  

Maar ook als je een applicatie of software gebruikt die binnenkort een End of life heeft, is low-code een ideale oplossing.

Wat voor low-code applicaties kun je laten bouwen? 

Van alles! Maar het gaat voornamelijk om applicaties die volledig voldoen aan jouw wensen en eisen. Wij noemen dat een “100% fit met jouw organisaties”. Je kunt de applicaties helemaal laten maken zodat deze perfect passen bij jouw organisatiebehoefte. Bovendien hoeven low-code applicaties niet meer te worden onderhouden door een selecte groep mensen die veel expertise hebben. 

Benieuwd wat we precies voor jou kunnen betekenen? Bekijk onze diensten!

Een voorbeeld van een low-code applicatie 

Je kunt bijvoorbeeld een on-boarding programma maken voor nieuwe medewerkers. Je kunt vervolgens ook de vaardigheden en gegevens van de nieuwe medewerker meteen koppelen met de software die jouw HR medewerkers gebruiken.  

Kortom: alles wordt een stuk makkelijker en sneller gemaakt met low-code. 

Benieuwd naar meer voorbeelden? Bekijk hier voorbeelden van low-code applicaties.

Hoe kun je low-code applicaties laten ontwikkelen? 

Een low-code applicatie ontwikkelen doe je niet alleen. Hiervoor heb je bijvoorbeeld ook jouw collega’s, manager, afdelinghoofd, en de IT afdeling nodig. Je wilt dat heel jouw organisatie meedoet.  

Stel je maar eens voor: je werkt op de Finance afdeling en het werken in de oude excellijsten is niet meer efficiënt. Die werken niet eens samen met het boekhoudpakket wat jullie gebruiken. Jij denkt dat dat beter kan. Maar je kunt niet alleen een low-code applicatie gaan aansluiten op dat boekhoudpakket. Om de kracht van low-code te benutten, moet de organisatie ook ‘klaar’ zijn voor deze nieuwe en snellere manier van werken. Dat betekent dat mensen en afdelingen worden gemobiliseerd om het maximale eruit te halen.  

Wil jij zelf aan de slag kunnen met low-code? Lees hier meer over citizen development, low-code developer, ontwikkelaar of consultant worden.

Jouw IT versneld met low-code applicaties 

Heb jij binnen jouw organisatie dus last van capaciteitsproblemen? Onvoldoende realisatiekracht en wil je dat IT processen sneller verlopen? Dan is low-code applicatie ontwikkeling iets wat jou zeker gaat helpen. Als je op zoek bent naar een snelle en efficiënte manier om softwareoplossingen voor jouw bedrijf te ontwikkelen, neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij realiseren duurzame IT oplossingen met low-code om jouw IT te versnellen. 

Lees ook

Low-code apps ontwikkelen met AI

Low-code apps ontwikkelen met AI

In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

× WhatsApp