Low-code training & coaching

Low-code succes door training & coaching

Haal het maximale uit low-code met de juiste training en coaching

Low-code biedt enorme kansen voor organisaties om IT-processen te versnellen en efficiënter te laten verlopen. Maar hoe zorg je ervoor dat je er het maximale uithaalt? Investeer in low-code training en coaching! In dit artikel ontdek je waarom gedegen training en begeleiding cruciaal zijn voor het succesvol implementeren van het low-code gedachtengoed in jouw organisatie.

De meerwaarde van low-code training

Stel je voor dat je team niet alleen de basisprincipes van low-code begrijpt, maar ook leert hoe ze deze technologie optimaal kunnen inzetten in hun projecten. Dankzij low-code training bouw je een stevige basis. Hierdoor profiteer je van alle voordelen die low-code biedt en geeft het je dagdagelijkse werkzaamheden een boost.

Voor wie is het bedoeld?

Low-code training en coaching is ideaal voor organisaties die kosten willen besparen, sneller willen innoveren en het beste talent willen aantrekken en behouden. Door je medewerkers de juiste vaardigheden en kennis bij te brengen, kunnen zij low-code technologie effectief inzetten en de voordelen ervan maximaal benutten. De gevolgen? We benoemen er een paar:

  • Verbeterde efficiëntie;
  • Snellere time-to-market;
  • Verhoogde klanttevredenheid;
  • Hogere realisatiekracht.

Lees tip! Citizen Development: Bouw samen met jouw collega’s aan low-code succes

Praktijkvoorbeeld: ProRail & ChangeMakers

ProRail maakte al gebruik van de low-code platform Mendix. Echter, werden de kansen en potentie van het platform nog niet ten volste benut. Binnen de organisatie bleek er onvoldoende kennis te zijn over de kracht, werking en mogelijkheden van het platform. Ook werd duidelijk dat de low-code kennis niet op de juiste plekken zat binnen de organisatie. Dankzij de low-code training en coaching van ChangeMakers, heeft ProRail de efficiëntie en slagkracht van hun IT-processen aanzienlijk verbeterd! Lees ook de case over de samenwerking met ProRail.

prorail case low-code

Succesfactoren en valkuilen

Bij de implementatie van het low-code gedachtengoed zijn er enkele kritische succesfactoren en mogelijke valkuilen waar je rekening mee moet houden. Een eerste daarvan is het creëren van draagvlak binnen de organisatie. Dit kan worden bereikt door middel van effectieve communicatie en het tonen van de concrete voordelen van low-code.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor voldoende training en coaching om te voorkomen dat medewerkers vastlopen of fouten maken bij het toepassen van low-code technologie.

Een mogelijke valkuil is het onderschatten van het belang van een gedegen training en het niet tijdig investeren in coaching. Dit kan leiden tot suboptimale resultaten en onnodige kosten.

Interne daadkracht en samenwerking

Low-code training helpt bij het realiseren van interne daadkracht en bevordert de samenwerking tussen je IT-afdeling en de rest van de organisatie. Door inzicht te krijgen in de mogelijkheden van low-code, worden bruggen geslagen tussen verschillende afdelingen. Zo wordt het voor iedereen duidelijk wat low-code kan betekenen voor de groei en efficiëntie van jouw organisatie.

De cruciale rol van coaching

Een ervaren coach is onmisbaar bij het succesvol implementeren van low-code. Coaching helpt jouw organisatie met het navigeren door de vele aspecten van low-code, zoals het combineren van agile werken met low-code en het daadwerkelijk ontwikkelen van applicaties. Met de juiste begeleiding zet je de eerste stap naar digitale transformatie die anno 2023 zo hard nodig is

Lees tip! Overwinnen van uitdagingen bij het implementeren van low-code

Het belang van de juiste partner

Het vinden van een betrouwbare partner met uitgebreide kennis van low-code is cruciaal voor het succes van je low-code implementatie. ChangeMakers biedt diepgaande expertise en begeleiding op maat om jouw organisatie te helpen bij de inzet van low-code. Met ons multidisciplinaire (en internationale) team van low-code specialisten ben je verzekerd van het beste advies en de juiste ondersteuning.

Conclusie

Investeer in low-code training en coaching om het maximale uit deze veelbelovende technologie te halen. Met de juiste begeleiding en een betrouwbare partner zoals ChangeMakers kun je jouw organisatie naar een hoger niveau tillen en profiteren van snellere en efficiëntere IT-processen. Ben je benieuwd hoe low-code jouw IT kan versnellen? Bekijk onze diensten of neem contact met ons op Wij helpen je graag met het ontdekken van de mogelijkheden.

Lees ook

Low-code apps ontwikkelen met AI

Low-code apps ontwikkelen met AI

In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

× WhatsApp