Case

ProRail

Een architectuur vraagstuk bij een organisatie waar low-code al bekend is en waar sprake is van een enorm complexe IT-infrastructuur.

 

pro rail case low-code

De klant

ProRail is als spoorwegbeheerder in Nederland verantwoordelijk voor onderhoud, vernieuwing, uitbreiding en veiligheid van het Nederlandse spoorwegnet. ProRail regelt alle 160 miljoen kilometer per jaar aan treinverkeer op de 7.000 kilometer spoort in het land. Hiernaast bouwen en beheren zij ook stations. ProRail doet dit alles met aandacht voor de samenleving én met oog voor de toekomst. Duurzame mobiliteit is belangrijk bij ProRail. Hiermee maken zij het mogelijk dat er meer mensen met de trein kunnen reizen en meer goederen over het spoor vervoerd kunnen worden.

De uitdagingen

Ontzettend grote en complexe IT-infrastructuur

Een goede werking van het Nederlandse spoorwegnet is natuurlijk onwijs belangrijk. Om dit mogelijk te maken is de IT-infrastructuur van ProRail in de loop der jaren ontzettend toegenomen. Vanwege deze grootte en onderlinge afhankelijkheden is de IT ook zeer complex geworden.

De IT van ProRail bestaat niet alleen uit computers van de medewerkers, maar ook alle installaties langs het spoor en op stations horen hierbij. Al deze systemen worden gebruikt door het personeel van ProRail maar ook door reizigers. Het is dus van belang dat er goede interactie tussen deze systemen plaatsvindt.

Onvoldoendes overtuigingskracht en potentie benut

ProRail maakte al gebruik van low-code toepassing Mendix. Echter, werden de kansen en potentie van het platform nog niet ten volste benut. Binnen de organisatie bleek er onvoldoende kennis te zijn over de kracht, werking en mogelijkheden van het platform. Ook werd duidelijk dat de low-code kennis niet op de juiste plekken zat binnen de organisatie.

Onze aanpak

We kunnen dus spreken van een architectuur vraagstuk bij ProRail. Binnen deze complexe IT-omgeving is het onze rol om IT-oplossingen uit te denken en een beleid uit te denken en toe te passen, zodanig dat er oplossingen worden gecreëerd die toekomstbestendig zijn, uniform zijn en onderhoudbaar zijn.
Dankzij onze samenwerking kan ProRail de potentie van low-code benutten. Dit betekent dat de inzet ervan als een stuk IT-gereedschap is, wat zorgt voor snellere oplossingen dan andere software. Door een ‘spin in het web’ te zijn op het vlak van de IT-architectuur, weten wij verschillende use cases beter te stroomlijnen op IT-vlak. Kortom: ChangeMakers haalt het zand uit de IT-motor!
ChangeMakers vervult binnen ProRail de rol van Solution Architect. Onze belangrijkste bijdrage is bewustwording van de inzet en mogelijkheden van low-code en in het bijzonder Mendix. De manier hoe we dat doen, is door op het niveau van de IT-architectuur oplossingen aan te dragen en te implementeren.

ProRail en ons ESG-beleid

prorail case low-code

Een goede werking van het openbaar vervoer is essentieel voor duurzame mobiliteit in Nederland. Bij ChangeMakers vinden wij het mooi dat wij ons kunnen inzetten op projecten met een duurzaam karakter. Onze mensen dragen bij aan keuzes die de organisatie verder brengen. Op het vlak van ons ESG-beleid is deze case dan ook een mooi boegbeeld.

Over ons

Wij zijn ChangeMakers

Wij zijn een hecht team van ervaren professionals die snel en efficiënt werken om nieuwe manieren van werken en de nieuwste low-code softwaretechnologie in te zetten voor onze opdrachtgevers. Wij hebben de kennis en kunde in huis om jouw IT te versnellen. Leer ons kennen!

Lees onze laatste blogartikelen 

Kom alles te weten over low-code en ChangeMakers in onze blog.

Een applicatie laten ontwikkelen met Mendix

Een applicatie laten ontwikkelen met Mendix

Een applicatie laten ontwikkelen met Mendix Techologie maakt een steeds groter verschil in onze wereld. Met behulp van applicaties kan je bedrijf zich onderscheiden, klanten binden en medewerkers ondersteunen. Veel organisaties kunnen niet meer zonder al hun soorten...

Lees meer
Low-code apps ontwikkelen met AI

Low-code apps ontwikkelen met AI

In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch te blijven. Hoe kunnen AI-tools ons helpen bij het ontwikkelen van apps, zonder dat ze de onmisbare menselijke touch overnemen? In deze blog duiken...

Lees meer
Mendix developer bootcamp Turkije

Mendix developer bootcamp Turkije

In samenwerking metWil jij ook Mendix developer worden? Het Mendix Developer Bootcamp is bedoeld voor Mendix ontwikkelaars en consultants in spe. Het doel van dit bootcamp is om jou als ontwikkelaar te voorzien van de belangrijkste kennis en inzichten om je...

Lees meer

 Ben jij klaar voor Change?

Neem contact met ons op

Bij ChangeMakers zijn we er trots op wanneer we dingen goed – en snel gedaan krijgen. We begrijpen als geen ander dat je als organisatie wendbaar moet zijn. Daarom gebruiken we low code software toepassingen en werken we via Agile sprint proces.

Hierdoor zijn we wendbaar en spelen we in op de behoeften van onze opdrachtgevers, terwijl we toch producten van hoge kwaliteit leveren in een kort tijdsbestek. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare partner die je kan helpen je doelen te bereiken, kijk dan niet verder dan ChangeMakers!

 

× WhatsApp