Case

Ground support equipment solutions

 

.

 

universiteit twente

In het hart van de besluitvorming over de mogelijke implementatie van een low-code platform, zoals Mendix, staan ChangeMakers Ronald van Puijenbroek en Nuhi Stenvers. Zij zijn nauw betrokken bij een wereldleider in verhuur en onderhoud van voertuigen (Ground Support Equipment) op luchthavens en hebben de taak op zich genomen om een strategisch document op te stellen. Hierin wordt het potentieel van zo’n platform voor de organisatie in kaart gebracht: welke problemen kan het oplossen, hoe zou dit de bedrijfsvoering (gebruikers & IT) beïnvloeden, en hoe zou een dergelijk project eruit kunnen zien?

De klant

Het bedrijf specialiseert zich in operationele en financiële diensten om luchthavens efficiënt te ondersteunen. Denk aan alle voertuigen en apparaten die je op de luchthaven ziet, behalve de vliegtuigen: van rolcontainers en bagagekarren tot kranen en trekkers. Met een indrukwekkende verzameling van 40.000 assets, bedienen ze dagelijks meer dan 5.000 vluchten voor ruim 300 vliegmaatschappijen.

 Innovatie en veiligheid zijn kernwaarden voor dit bedrijf. Maar door snelle groei en de verschillen in bedrijfsprocessen wereldwijd, merken ze dat ze meer nodig hebben dan alleen hun huidige SAP-systeem. Het doel van dit project? Een IT-oplossing vinden die beter aansluit bij hun behoeften en zo een weloverwogen keuze kunnen maken.

De uitdagingen

Standaardisatie van werkprocessen

Onze klant, met activiteiten verspreid over de hele wereld, staat voor een ingewikkelde uitdaging: het uniform maken van haar werkprocessen. Elke regio heeft zijn eigen cultuur en manier van werken. En dan hebben we het nog niet eens over de diverse lokale regelgevingen op de vliegvelden. Dit alles bij elkaar maakt het een complexe taak om een gestandaardiseerde aanpak te realiseren.

SAP is mooi maar blijft uitdagend

Het invoeren van SAP als ERP-pakket om alle bedrijfsprocessen te ondersteunen is een ingewikkeld project. Op bepaalde vlakken ontbreekt het SAP aan de nodige flexibiliteit en functionaliteit om volledig aan hun behoeften te voldoen. Wanneer het systeem tekortschiet, grijpen teams vaak naar alternatieven zoals Excel. Deze ‘tijdelijke oplossingen’ kunnen echter leiden tot inconsistenties en fouten. Een klein probleem, kan op lange termijn immers een groot probleem worden.

Onze aanpak

Ronald en Nuhi van ChangeMakers kwamen in contact met een voormalige zakenrelatie van Ronald die nu bij deze klant werkt. Gezien hun expertise en het groeiende belang van digitale transformatie, zagen ze een kans om het bedrijf verder te helpen. Na het bespreken van hun uitdagingen, besloten ze een strategisch document te creëren over het gebruik van low-code platformen, zoals Mendix. Dit document belicht niet alleen de voordelen van deze platformen, maar geeft ook concrete voorbeelden van hoe ze de operationele efficiëntie kunnen verhogen. Door dit inzichtelijk te maken, helpt het de klant bij het maken van een weloverwogen keuze over het inzetten van low-code.

 

Link met ons ESG-beleid

universiteit twente esg beleid

Dit project weerspiegelt duidelijk de kernwaarden van ons ESG-beleid. Hierin staat innovatie centraal, een waarde die ook bij onze klant hoog in het vaandel staat. Door te innoveren met low-code verbeteren we niet alleen de operationele efficiëntie, maar dragen we tevens bij aan een duurzamere toekomst dankzij wendbare (agile) en flexibele technologische oplossingen.

Over ons

Wij zijn ChangeMakers

Wij zijn een hecht team van ervaren professionals die snel en efficiënt werken om nieuwe manieren van werken en de nieuwste low-code softwaretechnologie in te zetten voor onze opdrachtgevers. Wij hebben de kennis en kunde in huis om jouw IT te versnellen. Leer ons kennen!

Lees onze laatste blogartikelen 

Kom alles te weten over low-code en ChangeMakers in onze blog.

Een applicatie laten ontwikkelen met Mendix

Een applicatie laten ontwikkelen met Mendix

Een applicatie laten ontwikkelen met Mendix Techologie maakt een steeds groter verschil in onze wereld. Met behulp van applicaties kan je bedrijf zich onderscheiden, klanten binden en medewerkers ondersteunen. Veel organisaties kunnen niet meer zonder al hun soorten...

Lees meer
Low-code apps ontwikkelen met AI

Low-code apps ontwikkelen met AI

In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch te blijven. Hoe kunnen AI-tools ons helpen bij het ontwikkelen van apps, zonder dat ze de onmisbare menselijke touch overnemen? In deze blog duiken...

Lees meer
Mendix developer bootcamp Turkije

Mendix developer bootcamp Turkije

In samenwerking metWil jij ook Mendix developer worden? Het Mendix Developer Bootcamp is bedoeld voor Mendix ontwikkelaars en consultants in spe. Het doel van dit bootcamp is om jou als ontwikkelaar te voorzien van de belangrijkste kennis en inzichten om je...

Lees meer

 Ben jij klaar voor Change?

Neem contact met ons op

Bij ChangeMakers zijn we er trots op wanneer we dingen goed – en snel gedaan krijgen. We begrijpen als geen ander dat je als organisatie wendbaar moet zijn. Daarom gebruiken we low code software toepassingen en werken we via Agile sprint proces. Hierdoor zijn we wendbaar en spelen we in op de behoeften van onze opdrachtgevers, terwijl we toch producten van hoge kwaliteit leveren in een kort tijdsbestek. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare partner die je kan helpen je doelen te bereiken, kijk dan niet verder dan ChangeMakers!  

× WhatsApp