meerder it leveranciers low code als oplossing

Meerdere IT-leveranciers en systemen? Geen probleem met low-code!

Naarmate organisaties groeien, neemt ook de complexiteit van IT-infrastructuur toe. Klinkt dit herkenbaar en werk je met meerdere systemen en ben je afhankelijk van verschillende IT-leveranciers? Dan levert dat waarschijnlijk de nodige uitdagingen op. Dat kan efficiënter!

Low-code is dan een enorm goede oplossing. Je kunt hiermee namelijk eenvoudig en snel applicaties ontwikkelen en onder andere gemakkelijk data integreren. In deze blog vertellen we je hier alles over.  

Met welke uitdagingen krijg je te maken als je werkt met meerdere IT-leveranciers en systemen?

Laten we om te beginnen eens wat uitdagingen schetsen die je kunt tegenkomen binnen een complexe IT-infrastructuur met verschillende systemen:

Integratieproblemen

Het integreren van verschillende IT-systemen kan een grote uitdaging zijn. Systemen gebruiken vaak verschillende protocollen, formaten en communicatiestandaarden, wat kan leiden tot complexe integraties en privacy problemen.

Lees tip! Hoe veilig zijn low-code platforms?

Datamigratie

Het verplaatsen van gegevens van het ene systeem naar het andere kan een complexe en tijdrovende taak zijn. Het is hierbij bovendien belangrijk om ervoor te zorgen dat gegevens correct worden overgedragen en dat er geen gegevens verloren gaan.

Beheer

Alleen al het beheren van meerdere systemen en leveranciers kan een uitdaging zijn. Waarschijnlijk hebben ze ook nog eens allemaal verschillende beheerprotocollen, wat het niet eenvoudiger maakt. Het kan ook lastig zijn om te bepalen welke leverancier verantwoordelijk is voor het oplossen van eventuele problemen.

Kosten

Er kunnen kosten zijn voor licenties, onderhoud, training, enzovoort. Het onderhouden van meerdere systemen en leveranciers kan dus behoorlijk wat kosten. Bovendien kunnen er kosten zijn voor het integreren van systemen en het ontwikkelen van maatwerkoplossingen.

Veiligheid

Als je werkt met meerdere systemen en leveranciers betekent dat ook dat er meerdere kwetsbaarheden zijn die moeten worden beheerd en beveiligd. Als al jouw systemen aan dezelfde beveiligingstandaarden moeten voldoen, kan dat een lastige klus zijn wanneer deze allemaal anders werken.

Zeker met de nieuwe NIS2 richtlijn op komst is veiligheid van groot belang!

Probleemoplossing

Als er problemen zijn, kan het lastig zijn om te bepalen wie precies verantwoordelijk is voor het oplossen van het probleem. Het wordt nog lastiger wanneer verschillende leveranciers van jouw systemen betrokken zijn bij het oplossen van het probleem.

Kortom, het beheren van meerdere IT-leveranciers en systemen kan complex zijn en leiden tot verschillende uitdagingen en problemen. Het is belangrijk om bewust te zijn van deze uitdagingen en te werken aan oplossingen die deze uitdagingen kunnen verhelpen.

Hoe kan low-code helpen bij dit probleem?

Door low-code in te zetten, zijn bovenstaande uitdagingen verleden tijd. Je kunt een low-code applicatie helemaal naar wens ontwikkelen zodat deze volledig aansluit bij de behoeften van jouw organisatie. Bovendien is het een duurzame software.

Een low-code platform, zoals bijvoorbeeld het Nederlandse Mendix, helpt jouw organisatie om slimmer en efficiënter om te gaan met data. Je kunt onder andere gemakkelijk gegevens integreren, workflows automatiseren en rapportages en analyses genereren.

Low-code helpt bovendien bij het creëren van een completer beeld, in één overzicht, van de data en processen van jouw organisatie. Low-code zorgt dus dat je allerlei IT systemen combineert en integreert in één centrale oplossing.

Lees tips! Loop je ergens anders tegenaan? Misschien heb je onvoldoende IT-capaciteit, begrijpt IT organisatie behoeften onvoldoende of heb je een End of life applicatie. Ook daar hebben we blogs over geschreven.

Low-code versimpelt jouw IT-infrastructuur

Kortom, low-code is een goede oplossing voor organisaties met meerdere IT-leveranciers en systemen omdat het de ontwikkeling van applicaties sneller, efficiënter en flexibeler maakt, en de afhankelijkheid van specifieke programmeerkennis vermindert.

Ben je benieuwd hoe low-code jouw organisatie precies kan helpen? Onze experts kunnen jou helpen door middel van onze app factory, interim management, advies of training en coaching. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Lees ook

Low-code apps ontwikkelen met AI

Low-code apps ontwikkelen met AI

In de huidige tijd waarin Artificial Intelligence (AI), meer dan ooit, een hot topic is, is het belangrijk om kritisch...

× WhatsApp